ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

 

Μπορεί το σκορ να δείχνει φτωχό, ωστόσο ικανοποιημένοι από την παρουσία των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο έμειναν οι περίου 150 θεατές που βρλεθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Ίασμο και παρακολούθησαν το μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και την Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Οι παίκτες του Σάββα Αϊβάζη κατέκτησαν μια ακόμη σπουδαία νίκη, που τους έδωσε και την ανάλογη ψυχολογία ενόψει του σπουδαίου αγώνα κορυφής που ακολουθεί το επόμενο Σάββατο εναντίον του Κοσμίου. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, αν και προσπάθησαν αρκετά, όντας καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, έφυγαν τελικά με άδεια χέρια από τον Ίασμο, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τελικό σκορ το 1-0.

Στο 13’ το φάουλ του Αντωνιάδη μπλόκαρε ο Ποιμενίδης, ενώ το σουτ του Νεαζή Αλή στο 24’ ήταν εντελώς άστοχο. Η εκτέλεση φάουλ του Ταβασίδη στο 33’ από πλευράς Δόξας, δεν απείλησε ιδιαίτερα, με το σουτ του Τουρασανίδη στο 39’ να έχει την ίδια κατάληξη. Καλύτερη φάση για το πρώτο ημίχρονο, μια ατομική προσπάθεια του Αντωνιάδη στο 40ο λεπτό, που τελείωσε με ένα χλιαρό πλασέ εντός της περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο ποιοτικά από το πρώτο, με την φάση του 56ου λεπτού στο fair play του Αμοιρόπουλου, να επιφέρει το χειροκρότημα στον αρχηγό της Δόξας από όλο το γήπεδο και να συζητιέται ακόμα και μετά το τέλος του ματς 90 (θυμηθείτε  εδω). Σπουδαία ευκαιρία στο 64’ για τους φιλοξενούμενους, με τον Μπαϊράμ Ισμαήλ να σταματάει τόσο το σουτ του Τουρασανίδη όσο και το κοντινό πλασέ του Γιαννακίδη. Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι μετά το σουτ του Γιαννακίδη, με το παιχνίδι να συνεχίζεται και τον Τουρασανίδη να επιχειρεί ένα σουτ που απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Μέγα.

Το παιχνίδι κρίθηκε τελικά στο 82’, με το πέναλτι που κέρδισε ο Αντωνιάδης από τον Ποιμενίδη, που επέφερε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ της Δόξας. Ο Μυστρίδης ήταν ο παίκτης που έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και ευστόχησε για το 1-0, προκαλώντας του ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων καθώς αυτό έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου με τον οποίο κοντράρονται το προσεχές Σάββατο.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης): Μπαϊράμ Ισμαήλ, Ζαχαρόπουλος, Πενόπουλος, Μυστρίδης, Μπενέκος, Σαλήμ Χουσεϊν, Νεαζή Αλή (62’ Χασάν Χισήμ), Χατζητουλούσης, Γκιρετλί Ναζήμ (71’ Σπυριάδης), Αντωνιάδης, Μπίνμπασι Αλή (87’ Μπιλμπίλης).

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αγγελής (85’ Παπαδόπουλος), Τουρασανίδης, Πλαστάρας, Παρασκευόπουλος, Αμοιρόπουλος, Μαυρόπουλος (46’ Τζιρίδης), Μάριο Ντράτση (82’ Βασιλείου), Γιαννακίδης, Ταβασίδης, Κοσίης.