Β΄ Εθνική: Eκτός έδρας ήττα της Ασπίδας Ξάνθης από τους… «Θρακιώτες» της Καστοριάς

 

Την ήττα με 85-71 γνώρισε στην Καστοριά η Ασπίδα Ξάνθης, έχοντας σε κακή επιθετική ημέρα τους περισσότερους παίκτες, ενώ και στην άμυνα δέχθηκε αρκετά εύκολα καλάθια. Πλέον στην ομάδα της Ξάνθης ρίχνουν το βάρος στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Πιερικό Αρχέλαο στο Εύμοιρο, το οποίο θεωρούν must win παιχνίδι.

Η Καστοριά είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και εκμεταλλευόμενη τον επιθετικό πλουραλισμό των παικτών της (πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων) καθώς και την αστοχία των παικτών της Ασπίδας, άρχισε να χτίζει διαφορά, η οποία στη δεύτερη περίοδο ξεπέρασε τους δέκα πόντους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 46-31 για τους γηπεδούχους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με την Καστοριά να συνεχίζει να μεγαλώνει τη διαφορά και την Ασπίδα να μην μπορεί να βρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Έτσι η διαφορά πέρασε και τους είκοσι πόντους, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 70-49. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ασπίδα εκμεταλεύτηκε την χαλάρωση που έδειξαν οι γηπεδούχοι μειώνοντας τη διαφορά στο τελικό 85-71.

Από την Ασπίδα ξεχώρισε ο Τσιαβές με 15 πόντους και δυο τρίποντα ενώ από την Καστοριά ο έμπειρος Μπένας που είχε 16 πόντους. Με την Καστοριά αγωνίστηκαν και δύο θρακιώτες, ο Γιώργος Τασιούδης με καταγωγή από το Διδυμότειχο και ο Κώστας Τσώτσος από την Ξάνθη. Ο πρώτος σημείωσε δύο πόντους στο παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος είχε απλή συμμετοχή. Διαιτητές: Ξέρας, Καρακώστας (Κηπουρίδης)

Δεκάλεπτα: 22-14, 46-31 (ημίχρονο), 70-49, 85-71 (τελικό αποτέλεσμα)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Σούλιος): Κυριακόπουλος 12 (1), Χονδρογιάννης, Ματενίδης 11 (2), Απιδόπουλος 10, Ελευθεριάδης 9 (1), Μπέγας 3 (1), Τερσενίδης 8 (2), Τασιούδης 2, Μπένας 16, Αντωνιάδης 2, Τσότσος, Τεπετίδης 12 (2)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ  (Ιωαννίδης): Μασμανίδης 1, Παπαδάκης 9 (1), Γρούδος 6, Τσιόγκας 5 (1), Στεφανίδης 7 (1), Καραμπίνης 4, Τσιαβές 15 (2), Κουτσογιάννης 8, Ασημάκης 7, Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 5 (1), Πετς 2