Του ξανάκλεισε το σπίτι! Τεράστιο διπλό της Ξάνθης στην Λεωφόρο με απίθανες ΓΚΟΛΑΡΕΣ

 

Με δυο απίστευτα σε σύλληψη, ομορφιά και εκτέλεση τέρματα η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Επίσης σημείωσε στον πέμπτο της αγώνα στο πρωτάθλημα διπλάσιο αριθμό τερμάτων σε σχέση με όσα είχε πετύχει μέχρι τώρα. Κυρίως, με αυτό το σπουδαίο διπλό μέσα στην Λεωφόρο ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, γκρεμίζοντας παράλληλα τον Παναθηναϊκό από την κορυφή.

Ντε Λούκας και Βασιλακάκης αιφνιδίασαν τον Στιλ και έτσι ο ΑΟΞ πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στον φετινό μαραθώνιο και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, που γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μοιραία δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στήθηκε εξαιρετικά ανασταλτικά και «χτύπησε» τους «πράσινους» σε καίρια χρονικά σημεία με δυο πολύ όμορφα τέρματα.

Στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου είχαμε  τον Ζίφκοβιτς στο τέρμα, τους Χατζητερζόγλου και Μπαξεβανίδη στα μπακ και τους Φλίσκα, Λισγάρα στα στόπερ. Ντε Λούκας, Καμαρά ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Σολτάνι, Βασιλακάκης, Λουσέρο συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Γιουνές. Ιδιο σύστημα και από τον Στραματσόνι με τον Στιλ στην εστία και τους Μέστο, Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ζέκα και Λεδέσμα ήταν οι δύο στον άξονα, με τον Βιγιαφάνιες μπροστά τους, τους Λουντ, Γουακάσο στις πτέρυγες και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης, που για ακόμα ένα παιχνίδι έμεινε άσφαιρος απέναντι στην Ξάνθη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Ζίφκοβιτς. Καλά στημένοι, ωστόσο, ανασταλτικά οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους αντίπαλους. Η Ξάνθη απειλήθηκε ουσιαστικά, στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου μόνο στο 18′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σάμπα πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίφκοβιτς. Μέχρι που ήρθε ένα φάουλ σε πλάγια θέση έξω από την περιοχή που εκτέλεσε ο Ντε Λούκας στο 34′ και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των «πράσινων», ο οποίος περίμενε σέντρα αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Γουακάσο, αλλάζοντας το σύστημα  σε 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του (είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 76% κατοχή μπάλας και τριπλάσιες τελικές από τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν γκολ στην πρώτη τους τελική) και δεν άργησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Λέτο ήταν αυτός που στο 62′ μετά από στρώσιμο του Μέστο με ωραίο ζυγισμένο σουτ από την περιοχή και την μπάλα να κοντράρει, έφερε το ματς στα ίσα. Φάνηκε να είναι η χρυσή αλλαγή για τους γηπεδούχους, αλλά η Ξάνθη δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βασιλάκακης είδε τον Στιλ εκτός θέσης και με σουτ στην κίνηση από μακρινή απόσταση, σχεδόν από την σέντρα, τον «κρέμασε» για δεύτερη φορά, βάζοντας και πάλι τους Θρακιώτες στη θέση του οδηγού. Ένα διαγώνιο σουτ του Εμποκού εκτός περιοχής και μια κεφαλιά του Μπεργκ στις καθυστερήσεις ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές του Παναθηναϊκού για να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτή, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ σε αντίθεση με την πρώτη φετινή ήττα για το «τριφύλλι» στη Σούπερ Λιγκ. Το 1-2 έμελλε να μείνει και μέχρι το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Λεδέσμα (90’+1′ Ρινάλντι), Γουακάσο (46′ Λέτο), Λουντ (69′ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67′ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55′ Νιέτο), Βασιλακάκης (75′ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ