Σοβαρή (αλλά… αόριστη) καταγγελία από τον Γουακάσο σε βάρος παίκτη της Ξάνθης για ρατσιστικό σχόλιο

 

Σε μια σοβαρή αλλά κάπως… αόριστη καταγγελία για ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος του προχώρησε ο  Μουμπάρακ Γουακάσο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.

Εν εξάλλω, εντελώς ξαφνικά πλησίασε στον τέταρτο διαιτητή και διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, που κανονικά θα έπρεπε να του επιφέρει και κίτρινη κάρτα, κάτι που εφόσον συνέβαινε θα σήμαινε την αποβολή του αφού θα ήταν η δεύτερη.

Η τηλεοπτική κάμερα έπιασε τον Αφρικανό να… ουρλιάζει στον τέταρτο διαιτητή ότι κάποιος παίκτης της Ξάνθης του επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικό τρόπο. «Με είπε μαύρη μαϊμού, δεν το άκουσες;», φαίνεται να λέει ο Γκανέζος στον τέταρτο διαιτητή.

Ο τελευταίος δείχνει να ενημερώνει τον διαιτητή μέσω της ενδοσυνεννόησης αλλά ο τελευταίος δεν διέκοψε το ματς, ούτε έδωσε δεύτερη κίτρινη και άρα κόκκινη κάρτα στον Γουακάσο, παίζοντας έναν ρόλο… Πόντιου Πιλάτου.

Για μια ομάδα όπως η Ξάνθη, που έχει δώσει πολλά δείγματα καταδίκης του ρατσισμού και που έχει την έδρα της σε μια κοινωνία όπου διαβιεί μειονότητα, μια τέτοια καταγγελία έχει πιο βαρύ χαρακτήρα από ό,τι στις υπόλοιπες. Αν πράγματι έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, φυσικά είναι καταδικαστέο.

Ωστόσο είναι πολύ αόριστο το ποιος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο, αν το έκανε κανείς. Επίσης, είναι άγνωστο αν έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα, γιατί αν ισχύει αυτό, τότε ενδεχομένως, εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί έστω και χωρίς να είναι γνωστός ο παίκτης, ενδέχεται να υπάρξει καμπάνα για την Ξάνθη, η ιδιοκτησία και η διοίκηση της οποίας είναι βέβαιο ότι πρώτες θα επιληφθούν του θέματος και θα επιβάλλουν τις απαραίτητες κυρώσεις.

Βέβαια, επειδή τείνει να γίνει… συνήθεια σε κάθε σχεδόν ματς με τον Παναθηναϊκό να γίνεται και μια καταγγελία για ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος παίκτη του τριφυλλιού, κρατάμε μικρό καλάθι στο τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως η αντίδραση του Γουακάσο και η καταγγελία του απασχόλησε αρκετό χρόνο από τις τηλεοπτικές «δίκες» που στήνονται κάθε Κυριακή στα αθλητικά πάνελ της τηλεόρασης και από εκεί έγινε αντιληπτό και από εμάς.

Αν και το ThrakiSportS ήταν παρών στην Λεωφόρο, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το θέμα αυτό δεν απασχόλησε ούτε τις συνεντεύξεις Τύπου ούτε τις δηλώσεις παικτών και αν δεν υπήρχε ο τηλεοπτικός φακός, μάλλον δεν θα απασχολούσε κανέναν. Ωστόσο αν η καταγγελία που δεδομένα πλέον γίνεται έχει περάσει στο φύλλο αγώνα, σίγουρο είναι ότι θα απασχολήσει και τον αθλητικό δικαστή.

Ωστόσο  από την στιγμή που ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι για να αποβάλει κάποιον παίκτη της Ξάνθης, είτε δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο είτε δεν υπήρχε δυνατότητα να εξακριβωθεί ποιος είπε και τι ακριβώς είπε…