Η συγκινητική αφιέρωση του Ντε Λούκας για το τυχερό γκολ που πέτυχε και η παραδοχή: «Πήγαινα για σέντρα αλλά την έστειλα στα δίχτυα!»

 

Ο Πάμπλο Ντε Λούκας ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης αμέσως μετά την δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη της Ξάνθης στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, χάρη στο απίθανο τέρμα που πέτυχε.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε να πετύχει γκολ αλλά πήγαυνε για σέντρα, ενώ έσπευσε να αφιερώσει την νίκη της ομάδας του σε έναν φίλο του που έφυγε το Σάββατο από την ζωή.

«Το χτύπημά μου ήταν καθαρά θέμα τύχης. Ήθελα να σεντράρω προς τους συμπαίκτες μου αλλά η μπάλα πήρε λίγο παραπάνω δύναμη και τελικά κατέληξε στα δίχτυα», παραδέχθηκε στην αρχή των δηλώσεών του ο Ντε Λούκας, καθώς αμέσως ρωτήθηκε αν ήθελε να πετύχει το τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Σχολίασε ωστόσο ότι το αποτέλεσμα ήρθε με βάση το πλάνο του Λουτσέσκου ενώ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. «Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μας πίεζε από την αρχή, προετοιμάσαμε όλη την εβδομάδα το παιχνίδι μας σε αυτό το μοτίβο. Αμυνθήκαμε καλά και καταφέραμε να σκοράρουμε», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Για εμάς θα ήταν σημαντικό είτε παίρναμε έναν είτε τρεις βαθμούς κόντρα κατά τη γνώμη μου στην καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν δουλέψαμε συγκεκριμένα για να σταματήσουμε τον Λεντέσμα αλλά γενικά το κέντρο του Παναθηναϊκού. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε τις πάσες και πιστεύω πως ο Λεντέσμα σήμερα ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα».

Στο τέλος, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ξάνθης ανέφερε: «Σημασία δεν έχει το γκολ αλλά η νίκη και αυτήν την νίκη θα ήθελα να την αφιερώσω σε ένα φίλο μου που έμαθα χθες πως έφυγε από τη ζωή», είπε ο Ντε Λούκας συγκινημένος και αποχώρησε…