Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Του πήρε τον αέρα! Πρόκριση της Δόξας Προσκυνητών με νέα νίκη επί του Εορδαϊκού

 

Δύο εβδομάδες μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, η Δόξα Προσκυνητών επιβλήθηκε του Εορδαϊκού και για το θεσμό του Κυπέλλου, αυτή τη φορά με σκορ 2-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ορφέα Ξάνθης.

Η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο τέρματα και έφτασε στη νίκη απέναντι σε έναν Εορδαϊκό, ο οποίος παρουσίασε μέτρια εικόνα παίζοντας όμως με πολλές αλλαγές.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σχετικά νωρίς αφού με τη συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα ο Εμρέ έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γιαννακιτσίδη, ο οποίος με πλασέ από κοντά σημείωσε το 1-0. Ο Σιδηρόπουλος απείλησε στο 28′ για το 2-0, όπως και ο Γιαννακιτσίδης δύο λεπτά αργότερα. Πιο εύστοχος αποδείχθηκε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Καλογιαννίδης στο 32′ αφού ο ποδοσφαιριστής του Εορδαϊκού πήρε τη μπαλιά από τον Μυροφορίδη και με σουτ ισοφάρισε για τους «λιγνιτωρύχους».

Η Δόξα Προσκυνητών μπήκε στο β’ μέρος με στόχο να φτάσει στη νίκη – πρόκριση και το κατάφερε με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην επανάληψη. Ο Τρίχας έκανε τη σέντρα και ο Πανουριάς με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καλογιαννίδης θα μπορούσε να ισοφαρίσει εκ νέου, όμως, ο Κορωνάκης αντέδρασε υποδειγματικά. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι τέλους παρ’ ότι η Δόξα είχε ευκαιρία και για άλλο γκολ στο 65′ με τον Ανυφαντάκη.

Έτσι η Δόξα Προσκυνητών στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Ορφέα Ξάνθης εκτός έδρας στο “μικρό” Ελ Θράκικο της Γ’ Εθνικής.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Κορωνάκης, Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης, Μουζασβίλι, Λιβαδιώτης, Τρίχας, Ανυφαντάκης (74′ Λεφής), Σερίφης (64′ Μανδυλάς), Πανουργιάς, Γιαννακιτσίδης (81′ Ιωαννίδης), Εμρέ.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Αλεξίου): Στόικος, Τσιχράτζε, Λιάπτσης (67′ Κανταρτζής), Σαββίδης, Λιάμης, Περσίδης (80′ Δινοβίτσης), Μπαλίτσας, Μυροφορίδης (46′ Νικολαΐδης), Ίβιτς, Καλογιαννίδης, Βλαδίκας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ