Απίστευτη κίνηση fair play στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης

 

Μια κίνηση fair play από αυτές που πρέπει να βραβεύονται, σημειώθηκε στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Οι δυο ομάδες μέχρι και αυτό το παιχνίδι ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κατά συνέπεια μιλούσαμε για ντέρμπι κορυφής, έστω και αν βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, οπότε τα όποια παραπάνω νεύρα ίσως και να είναι λίγο δικαιολογημένα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο πριν την συμπλήρωση  μιας ώρας παιχνιδιού και ενώ ακόμα δεν είχε ανοίξει το σκορ και άρα τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή, ο Αντωνιάδης του Ιάσμου τραυματίστηκε και παρέμεινε σφαδάζοντας στο έδαφος, ενώ η μπάλα από την άμυνα του Ν. Σιδηροχωρίου έφτασε στον Γιαννακίδη που έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Λευτέρη Αμοιρόπουλο (φωτογραφία), ο οποίος ήταν φάτσα με το τέρμα και μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο ο αρχηγός της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου δεν το έκανε. Σταμάτησε την προσπάθειά του και πέταξε ενώ ήταν μια ανάσα από το γκολ σε πλάγιο άουτ.

Όπως είναι λογικό, ο Αμοιρόπουλος έλαβε το θερμό χειροκρότημα ολόκληρης της κερκίδας αλλά και των συναδέλφων του ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, ο προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου Σάββας Αϊβάζης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ενέργεια ως το fair play της χρονιάς. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν άνοιξαν το σκορ και τελικά, προς του τέλος του αγώνα, με ένα πέναλτι του Μυστρίδη οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που «έκλεψαν» τη νίκη και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όμως αυτό που συζητείται παντού είναι το fair play του Αμοιρόπουλου, που αξίζει περισσότερο από τους όποιους τρεις βαθμούς έχασε η ομάδα του…