Φιρμάνι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ στην ΕΟΠΕ για χρέος 4.200 ευρώ της Ορεστιάδας

 

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έστειλε έγγραφο προς την ΕΟΠΕ και της έδωσε προθεσμία ως την ανάδειξη μόνιμης διοίκησης, να τακτοποιηθούν τα χρέη ομάδων προς αθλήτριες και αθλητές.

Όπως έγινε γνωστό, αφορούν στις οφειλές της ΑΕΚ προς τις Κις, Μπορβίντσεκ (60.000 ευρώ) αλλά και  του ΟΠΕ Ρεθύμνου (17.000), του Άρη Θεσσαλονίκης  (7.400) και… της Ορεστιάδας (4.200 ευρώ).

Σε αντίθετη περίπτωση η CEV αναφέρει,  σύμφωνα με το δημοσίευμα του volleynews, πως «θα απαγορευθεί η απόκτηση ξένων παικτών σε όλες τις ελληνικές ομάδες, αλλά και η μεταγραφή των Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό, ενώ σε δεύτερο βήμα θα αποκλεισθούν όλες οι ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα».

Κοινώς, με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εξαιτίας ενός (μικρού συγκριτικά με τα άλλα) χρέους και της Ορεστιάδας, θα κινδυνεύσουν όλες οι ελληνικές ομάδες.

Πιο καθησυχαστικό είναι πάντως δημοσίευμα του sportsfeed, που ασχολείται επίσης με το θέμα. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι έφτασε στην ΕΟΠΕ έγγραφο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ «όπως κάθε χρόνο», προσθέτει ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αποβολής τόσο των Εθνικών ομάδων όσο και ομάδων που δεν έχουν σχέση με τα χρέη.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Η CEV γνωρίζει καλά πως αυτή τη στιγμή η ΕΟΠΕ έχει προσωρινή διοίκηση και δεν μπορεί να κάνει κάτι, ενώ όσο αφορά στα απαγορευτικά, να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν γίνει μεταγραφές τόσο των αλλοδαπών προς την Ελλάδα όσο και Ελλήνων στο εξωτερικό. Επίσης, με πρόεδρο στη CEV τον Μπόρισιτς, η Ελλάδα μάλλον είναι η τελευταία χώρα (πριν τη Σερβία) που θα κινδυνέψει με κυρώσεις».

Πάντως, ανεξάρτητα από την εξέλιξη που έχει η υπόθεση και το μέγεθος της αλήθειας των όσων γράφονται, δεν είναι καλό να ακούγεται ότι για ένα χρέος 4.200 ευρώ της Ορεστιάδας κινδυνεύει στο σύνολό του το ελληνικό βόλεϊ. Και ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για τον πρόεδρο του ΑΟ Ορεστιάδας Βασίλη Γκιζάνη να δώσει εκείνη την συνέντευξη Τύπου που έχει προαναγγείλει αναφέροντας με ονόματα τα χρέη του συλλόγου και ποιοι τα δημιούργησαν.