Ο Ζόραν Γκάετς φαβορί για πρόεδρος στην Σερβική Ομοσπονδία που έμεινε ακέφαλη ελέω… Κοσόβου

 

Ο Νέναντ Γκόλιανιν από τις αρχές του περασμένου Γενάρη ανέλαβε το βαρύ το φορτίο να διαδεχθεί τον Αλεξάντερ Μπόρισιτς στην προεδρία της Σερβικης Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

Από τη πρώτη στιγμή εκφράστηκαν ενστάσεις για αυτή την επιλογή, αλλά τελικά ο Γκόλιανιν είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο, πληρώνοντας τη στάση του στο κογκρέσο της FIVB για το ζήτημα του Κοσόβου.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο Μπουένος Άιρες ενέκρινε την εγγραφή του Κοσόβου με τον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας να ψηφίζει… λευκό.

«Δεν ήθελα να είμαι ο μοναδικός που θα ψήφιζε όχι κι αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας», ανέφερε ο Γκόλιανιν στις δηλώσεις του όταν στην Σερβία άρχισε να ξεσπά θόρυβος, ωστόσο με αυτή του τη δήλωση υπέγραψε το τέλος του καθώς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ βγήκαν και τον διέψευσαν κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση κι όλα είναι ψέματα», ήταν η δήλωση των υπολοίπων και πλέον προκηρύχθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Οκτωβρίου.

Κι ήδη τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του, όπως αναφέρονται στο sportsfeed, είναι αυτά του πρώην προπονητή του ΑΟ Ορεστιάδας στις ημέρες της δόξας της Ζόραν Γκάετς (τις σεζόν 1995-97 και 2000-01)  αλλά και του Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς.