Β’ Εθνική: Σε όμιλο με τέσσερις ομάδες και… τέσσερις γύρους Ασπίδα Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής

 

Εγκρίθηκαν από το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Ανδρών και έγινε ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ αποφασίστηκαν και τα συστήματα διεξαγωγής.

Για τους δυο πρώτους ομίλους οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των έξι ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια και κλήρωση μεταξύ των αθηναϊκών. Οι ομάδες της Θράκης Ασπίδα Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής θα μετέχουν στον έκτο όμιλο, που απαρτίζεται από μόλις τέσσερις συμμετέχοντες συλλόγους.

Πιο συκεκριμένα, οι δυο ομάδες της Θράκης θα μετέχουν στον ίδιο όμιλο με Πανσερραϊκό και ΟΛΑ Δράμας. Θα διεξαχθούν συνολικά τέσσερις γύροι και ο πρωταθλητής θα παίξει μπαράζ με τους πρωταθλητές του 4ου και του 5ου ομίλου, για δυο θέσεις στην Α2 Κατηγορία.

1ος και 2ος όμιλος: Οι 12 ομάδες (ΓΣ Χανίων, ΓΣ Παπασιδέρης, Ηλυσιακός, Πανιώνιος, Πήγασος Κυψέλης, ΑΟ Πολιτεία, ΑΟ Τελαμών, ΑΟ Νηρεύς, Αθηναϊκός, Ακαδημία Πάτρας, ΒΑΟ Λουτρακίου, Φθία Λαμίας) θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 6 ομάδων. Στον 1ο όμιλο θα βρίσκεται ο ΓΣ Χανίων και στον 2ο οι ομάδες Ακαδημία Πάτρας, ΒΑΟ Λουτρακίου, Φθία. Οι ομάδες της Αττικής θα τοποθετηθούν μετά από κλήρωση.
3ος όμιλος: Αίαντας Μυτιλήνης, ΑΟ Πολιχνίτου, ΑΟ Μυτιλίνης, ΑΕ Λήμνου
4ος όμιλος: Αρίων Πτολεμαΐδας, Αμύντας Αμυνταίου, ΑΟΑ Καστοριάς, ΑΟ Κοζάνης, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, Προοδευτική Αγρινίου, ΓΣ Άρτας Άνω Πόλη.
5ος όμιλος: Απόλλων Καλαμαριάς, Πόντιοι Κιλκίς, Άρης Θ., Απόλλων Σταυρούπολης, Αλέξανδρος Αξιούπολης, Μακεδών, Μακεδονικός, ΓΕ Βέροιας 2011.
6ος όμιλος: Ασπίδα Ξάνθης, Πανσερραϊκός, ΟΛΑ Δράμας, Δημοκρίτειο

Στους ομίλους 1,2,4,5 θα διεξαχθούν δύο γύροι, ενώ στους ομίλους 3,6 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις γύροι.
Για την άνοδο: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στον κάθε όμιλο 1,2,3 θα αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα ένας προς όλους σε μονό γύρο. Οι 2 πρώτες ομάδες στην βαθμολογία προβιβάζονται στον 1ο όμιλο της Α2 Εθνικής Ανδρών 2017-2018.
Το ίδιο θα γίνει και με τους ομίλους 4,5,6 όπου οι δύο πρώτες ομάδες θα προβιβαστούν στον 2ο όμιλο της Α2 Εθνικής Ανδρών 2017-2018