Βεβαιότητα Ανυφαντάκη ότι ο Πανθρακικός θα είναι ανταγωνιστικός, προβληματισμός για τα πολλά μαζεμένα ταξίδια που θα ακολουθήσουν

 

Την πίστη πως ο Πανθρακικός θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εξέφρασε ο τεχνικός των «κροκόδειλων» Κώστας Ανυφαντάκης σε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» στον τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα».

Μαζί με τον συνεργάτη του Κώστα Διακάκη βρέθηκαν στο στούντιο του περιφερειακού καναλιού στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρθηκαν στο χτίσιμο της νεανικής ομάδας της Κομοτηνής και έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους.

«Ο Πανθρακικός είναι μία πρόκληση και η απόφαση για μένα ήταν εύκολη, ώστε να αποδεχτώ την πρόταση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα και ανταγωνιστική κάθε Κυριακή. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός. Υπάρχουν παιδιά με κίνητρο και φιολοδοξίες, αλλά μειονέκτημά μας είναι η απειρία. Άξια βρίσκονται στο ρόστερ. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι μονόδρομος για όλες τις ομάδες να αξιοποιήσουν τα παιδιά των υποδομών», σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση ο έμπειρος τεχνικός.

«Ο Πανθρακικός έχει ένα πολύ καλό και πολύ ενδιαφέρον πλάνο» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ανυφαντάκης και συνέχισε: «Με νέα παιδιά, μία οργανωμένη ομάδα με δικό της προπονητικό κέντρο επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε σωστά. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, τα Τρίκαλα, η Λαμία, ο Απόλλων έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε μεταγραφές. Το πρωτάθλημα αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό φέτος. Ζητούμενο για όλες τις ομάδες είναι να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Ο κόσμος της Κομοτηνής είναι πολύ τυχερός που έχει αυτή την ομάδα με τέτοια αξιόλογη πορεία τα δέκα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε ότι πόλεις με μεγαλύτερη δυνσμική και ταλαιπωρούνται σε μικρότερες κατηγορίες. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι, γιατί Πανθρακικός είσαι, είτε στην Α’, είτε στη Β’ Εθνική».

Ως γενικό σχόλιο για αυτά που θέλει να δει φέτος από την ομάδα του, δήλωσε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία καλή ομάδα με ισορροπία. Που θα κάνει οργανωμένες επιθέσεις και θα έχει ισορροπία στην αμυντική λειτουργία. Μεσοαμυντικά πάμε καλά, επιθετικά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Είμαστε σε ένα δρόμο που δείχνει καθημερινή βελτίωση. Η ομάδα θα παλεύει πολύ, θα τρέχει πολύ και θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε. Θέλει και λίγο τύχη και καλή ψυχολογία για τα νέα παιδιά, να μας βοηθήσουν τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι αργούμε να αρχίσουμε δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, θα έρθουν γεμάτοι μήνες και εμείς είμαστε μια ομάδα που ταξιδεύει πολύ μακριά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δε νομίζω να υπάρχει κάποια ομάδα με δύο ισάξιες ενδεκάδες».

O Τάκης Διακάκης από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Πανθρακικός ξεκινά από την αρχή. Έχουμε νέα παιδιά σε ηλικία και φιλόδοξα, αλλά και έμπειρους. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα, η οποία σιγά – σιγά θα γίνεται καλύτερη και τα επόμενα χρόνια θα βάλει τις βάσεις για το κάτι παραπάνω. Η οργάνωση και η λειτουργία της ομάδας είναι σε υψηλό επίπεδο και είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί βοηθά το έργο μας. Οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες και αυτό είναι το καλύτερο όπλο. Ξέρουμε το υλικό και τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων. Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από το περσινό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος είναι ο κορεσμός. Εξάλλου, ποτέ σε μία προετοιμασία δύο μηνών δεν προλαβαίνεις να περάσεις αυτά που θες. Η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς και τα παιδιά καταλαβαίνουν τι ζητάμε και τι δουλεύουμε».