Ο Σάκης Μουστακίδης αντί του Σωτήρη Δρίκου νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας

 

Την πληροφορία ότι ο Σάκης Μουστακίδης θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, μετά την αποτυχία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ, μετέφερε με άρθρο του στο “Φως των Σπορ” ο γνωστός θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης.

«O αποκλεισμός από το Ευρωβόλει της Πολωνίας σήμανε και το τέλος του Σωτήρη Δρίκου, που θα πληρώσει τα σπασμένα, αφού δεν κατάφερε να οδηγήσει την ταλαντούχα, πλην προβληματική σε πολλούς τομείς Εθνική στα τελικά της διοργάνωσης», επισημαίνει ο Λεμονίδης.

«Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διοίκηση να πάρει αποφάσεις, αφού οι εγωισμοί όλων και η ύπαρξη τεσσάρων ψηφοδελτίων έφερε την ακυβερνησία, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα (ακόμη και η παραίτηση εκλεγμένου συμβούλου δεν ανοίγει το δρόμο στον 22ο, αλλά στον πρώτο αναπληρωματικό για να τον ελέγχει η πλειοψηφία)» προσθέτει.

Στην συνέχεια αποκαλύπτει: «Το συμβόλαιο του Σωτήρη Δρίκου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά ποιός το ήξερε και ποιός ασχολήθηκε; Λεπτομέρειες. Έτσι κι αλλιώς το μονίμως διχασμένο ελληνικό βόλεϊ μετά την εποχή Μπελιγράτη, έχει …σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί».

Και πετάει την βόμβα αμέσως μετά: «Αν όπως όλα δείχνουν, εκλεγεί η παράταξη Καραμπέτσου, ο επόμενος προπονητής θα είναι ο Θανάσης Μουστακίδης, αφού λεφτά δεν υπάρχουν για να έρθει ένας δουλευταράς ξένος που θα εμπνεύσει σεβασμό και θα κλείσει στόματα. Εδώ υπήρξαν προπονητίσκοι και παραγοντίσκοι που αμφισβήτησαν τον μεγάλο Τζιάνι Καπράρα, θα μείνουν άπραγοι σε οποιονδήποτε Έλληνα προπονητή; 

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Αν δεν βρεθεί χορηγός να πληρώσει τον ερχομό σπουδαίου ξένου προπονητή, δεν υπάρχει σωτηρία, με ταυτόχρονο κακό την ύπαρξη αποσπασμένων που δεν δουλεύουν νυχθημερόν για το ελληνικό βόλεϊ και απλά απουσιάζουν και πληρώνονται από το σχολείο τους. Με ένα επιμίσθιο βεβαίως -βεβαίως, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν λεφτά. Η κατάσταση είναι τραγική…».

Κανείς δεν ξέρει, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τι θα γίνει με την παρουσία του Σάκη Μουστακίδη στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ως λύση, η περίπτωση Μουστακίδη ακούγεται ιδανική για την Εθνική Ομάδα αφού πρόκειται για άνθρωπο που έχει φορέσει και έχει πονέσει την φανέλα της, καταξιωμένο προπονητή που με τα λίγα έχει καταφέρει πολλά (δυο φορές έχει αναδειχθεί κορυφαίος θρακιώτης προπονητής σε όλα τα σπορ στις ψηφοφορίες του ThrakiSportS).

Είναι σίγουρο ωστόσο ότι θα δυσκολευθεί να αφήσει εύκολα τον Εθνικό. Ούτως ή άλλως πάντως, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος προπονητής και σε ομάδα και στην Εθνική. Αυτό έκανε και ο Καλμαζίδης στις γυναίκες ενώσω ήταν και στον ΠΑΟΚ, ενώ ο επίσης εβρίτης Κώστας Δεληκώστας ήταν βοηθός του Δρίκου στην Εθνική και παράλληλα στον Παμβοχαϊκό. Σε κάθε περίπτωση, η πληροφορία που μεταφέρει στο άρθρο του ο Στέφανος Λεμονίδης είναι αρκετά σημαντική…