Ιδανικό ξεκίνημα για Κώστα και Ανέστη Δαλακούρα με τις ομάδες τους σε Γερμανία και Αυστρία

 

Μπορεί στην Ελλάδα το πρωτάθλημα να έχει αργήσει να ξεκινήσει καθώς η Εθνική Ομάδα είχε υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Euro, ωστόσο σε άλλες χώρες που είτε έχουν προκριθεί στα τελικά της Πολωνίας είτε είχαν αποκλειστεί από προηγούμενες φάσεις, τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν.

Ανάμεσα σε αυτά και το γερμανικό όπως και το αυστριακό, στα οποία αγωνίζονται πλέον ο Κώστας και ο Ανέστης Δαλακούρας αντίστοιχα. Τα δυο αδέρφια φέτος έκαναν αμφότερα το μεγάλο βήμα, άφησαν την Ελλάδα, την Αλεξανδρούπολη και το πατρικό σπίτι και πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους στην Κεντρική Ευρώπη, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στο ξεκίνημα με τις νέες τους ομάδες.

Πρώτος ξεκίνησε εδώ και περίπου δέκα μέρες ο Κώστας Δαλακούρας, που έχει προλάβει ήδη να δώσει τρεις επίσημους αγώνες με την νέα του ομάδα, την Μίτελντόιτσλαντ που μετέχει στο δεύτερο τη τάξει γερμανικό εθνικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής η ομάδα του μεγάλου εκ των αδερφών Δαλακούρα μετράει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα με την τελευταία να επιτυγχάνεται το Σάββατο με ανατροπή απέναντι στην Μπίτερφελντ, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα και ο Κώστας επιτυγχάνοντας 21 πόντους και βοηθώντας την ομάδα να ξεπεράσει το αναιμικό της ξεκίνημα (τα σετ της αναμέτρησης 8-25, 22-25, 25-13, 27-25, 18-16).

Την ίδια ώρα αγωνιζόταν αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά και ο Ανέστης Δαλακούρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Αυστρίας. Και εκείνος είχε ιδανική εμφάνιση με την ομάδα του, την AICH DOB Ποζογίλνιτσα, η οποία νίκησε για την πρώτη αγωνιστική εύκολα με 3-0 σετ την Σουπερβολεϊ ΟΟ έχοντας ως ένα από τα βαριά της πυροβολικά τον εβρίτη βολεϊμπολίστα, ο οποίος μπορεί να είχε στην άκρη του μυαλού του και τον αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ομάδας με την Ισπανία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σημείωσε 10 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του. Τα σετ του αγώνα: 25-21, 25-13, 25-19.