ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του… «οκτάσφαιρου» και πρωτοπόρου Άρη Αβάτου με την ΑΕΞ

 

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Κατηγορίας παρέμεινε ο Άρης Αβάτου που φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα την ΑΕ Ξάνθης στην αναμέτρηση των Μαγγάνων, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αγώνας ήταν παράσταση για έναν ρόλο, η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων μεγάλη και το εύρος της νίκης των γηπεδούχων θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν έκανε και ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις ο δύσμοιρος τερματοφύλακας της ΑΕΞ.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ με κεφαλιά του Κοτόπουλου, ο οποίος με πέτυχε και το δεύτερο γκολ των κίτρινων στο 37′. Πριν την ανάπαυλα, ο Γκέκας ήταν εκείνος που στο 39′ διαμόρφωσε το 3-0 και ξεκαθάρισε την υπόθεση νίκη, χωρίς να είναι γνωστό εκείνη την στιγμή ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αβάτου όχι μόνο δεν θα φρέναραν, αλλά θα πατούσαν και άλλο το πόδι στο γκάζι.

 

Στο 54′ ήταν και πάλι ο Κοτόπουλος που πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα. Και ενώ είχαμε φτάσει στο 80′ και το σκορ παρέμενε στο 4-0, μπήκαν άλλα τόσα γκολ μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με σουτ του Λαζαρίδη στο 80′, πλασέ του Ξανθόπουλου στο 85′, ένα ακόμα τέρμα του Κοτόπουλου στο 87′ (πέτυχε τέσσερα συνολικά στο ματς) και το κερασάκι στην τούρτα από τον Χιντ Ιμέρ στις καθυστερήσεις.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Άρης Αβάτου έχασε και πέναλτι στο 72′ όταν ο Χίντ Ιμέρ εκτέλεσε, ο Εράι Κιρατζη απέκρουσε και ο Χιντ Ιμέρ ξαναπήρε το ριμπάουντ και κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος επρόκειτο, με εξουδετερωμένο πλέον τον τερματοφύλακα) να μην πετύχει γκολ. Αυτό που στερήθηκε πάντως στο 72′ το πέτυχε όπως προαναφέρθηκε στις καθυστερήσεις της άκρως χορταστικής αναμέτρησης.  Διαιτητής της αναμέτρησηςο Καλοπητας με βοηθούς τους Καραλευθέρη και Μαγγίνα.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κ. Κετσιεμενίδης): Ράπτης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης(67′ Δασκαλάκης), Ταχτσίδης Μ., Σουκρήογλου Σουκρή, Κουτσούμπας(46′ Λαζαρίδης) Χίντ Ιμέρ, Κοτόπουλος, Δεσύλλας, Γκέκας(56′ Ξανθόπουλος)

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ (Φ. Φεράτογλου): Κίρατζη, Μαλκότς, Μολλά Ισείν Σεϊχάν, Ταχσίνογλου(46′ Αχμέτογλου), Ρετζέπογλου, Σιάνκο, Ραμαδάν Ταρκάν, Τοπάλ Αμέτ Ρεφήκ, Αχμετσίκ, Σουκρήογλου Αϊγκιούν(46′ Μουαρέμογλου Γκ.), Ιζέτογλου(27′ λ.τρ. Καρά Οσμάν Ταμέρ)