ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην νίκη του Λεύκιππου Ξάνθης στην πρεμιέρα του και στο πρωτάθλημα

 

Μία εβδομάδα μετά την πρώτη νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του, ο Λεύκιππος Ξάνθης πέτυχε και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας και πάλι τον Ηρακλή Καβάλας, αυτή τη φορά με 70-84.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα της Καβάλας να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και περιορίζοντας τους παίκτες του Λεύκιππου προηγήθηκε με 21-18. Το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες της ομάδας της Ξάνθης να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, τόσο μέσα όσο και έξω από την επίθεση, ενώ με εξαιρετική άμυνα περιόρισαν τους παίκτες του Ηρακλή. Έτσι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Λεύκιππο να προηγείται με 34-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης και πάλι με όπλο την άμυνα καθάρισε το παιχνίδι, καθώς πήρε διαφορές πάνω από τους είκοσι πόντους και έκλεισε την περίοδο μπροστά με 44-66. Έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Ηρακλή να εκμεταλλεύονται το χαλάρωμα των παικτών του Λεύκιππου, μαζεύοντας τη διαφορά, με την ομάδα της Ξάνθης να κερδίζει με 70-84, ξεκινώντας με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 21-18, 34-44 (ημίχρονο), 44-66, 70-84 (τελικό αποτέλεσμα).