«Αντίο» με τριάρα για τον Μανώλη Σιώπη ως αρχηγός στην Εθνική Ελπίδων και… πλέον βάζει πλώρη για την Ανδρών!

 

Η Εθνική Ελπίδων έχοντας ως αρχηγό τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη (φωτο) και ως βασικό στην σύνθεσή της και τον Ξανθιώτη Πέτρο Ορφανίδη επιβλήθηκε 3-1 της Ουγγαρίας στο Περιστέρι, όμως είχε ήδη αποκλειστεί από την συνέχεια του Euro 2017 U21.

Την προηγούμενη Πέμπτη (6/10), η Εθνική ηττήθηκε με 4-0 από το Ισραήλ, ενάντια όμως στην Ουγγαρία στο φιναλε της διοργανωσης επικράτησε 3-1 στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου.

Ο Δώνης στο 28′ άνοιξε το σκορ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Ο Μέρβο στο 56′ ισοφάρισε 1-1, αλλά ο Κουλούρης στο 69′ και ο Χαρίσης στο 83′ έβαλαν… ασπρόμαυρη υπόγραφη στην γαλανόλευκη νίκη. Η Ελλάδα πήρε έτσι τους τρεις βαθμούς κόντρα στους Μαγυάρους, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μέρβο στο 90′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Εθνική συγκέντρωσε 13 βαθμούς σε δέκα αγώνες, έχοντας τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες, με 13 γκολ υπέρ και 14 κατά. Όσο για την Ουγγαρία, έμεινε στους 12 βαθμούς και την 5η θέση στον τέταρτο προκριματικό όμιλο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Πέτρος Ορφανίδης στην πορεία του αγώνα αντικαταστάθηκε από τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Άλμπερτ Ρούσσο, ενώ και ο Σιώπης στο 86′ βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και πέρασε στην θέση του ο Καραχάλιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την Εθνική Ελπίδων λόγω… ηλικίας, αφού μεγάλωσε πλέον και βάζει πλώρη για την Εθνική Ανδρών. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Σιώπης έγραψε στα social media ένα μήνυμα για αυτό το τέλος από την Εθνική Ελπίδων, αναφέροντας ότι έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος, ευχαριστώντας συμπαίκτες και προπονητές και ευχόμενος καλή συνέχεια σε όλους…