Β’ Εθνική: Για την πρώτη νίκη η Ασπίδα Ξάνθης στο κατάμεστο Εύμοιρο (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Τον Ερμή Αγιάς, που επίσης ανέβηκε φέτος στη Β’ Εθνική, φιλοξενεί στο κλειστό “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου η Ασπίδα Ξάνθης, με στόχο την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Ξάνθης δούλεψε μέσα στην εβδομάδα πάνω στα λάθη τα οποία έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, καθώς η ήττα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Μεσολόγγι ήρθε άδικα. Αμφίβολος παραμένει ο Γιάννης Στεφανίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμα από το διάστρεμμα που υπέστη πριν 18 ημέρες σε προπόνηση της Ασπίδας. Επίσης αμφίβολος είναι και ο Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος και αυτός έχει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ εκτός αποστολής για τον αγώνα είναι ο Ιωάννης Κολοβής Οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και με πίστη για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας δίπλα τους τον έκτο παίκτη, ο οποίος αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό του Ευμοίρου.

Απέναντι της η Ασπίδα θα βρει τον επίσης νεοφώτιστο Ερμή Αγιάς, μία ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη και επιθετική και η οποία πέρσι κέρδισε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς την περίοδο 2014-15 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Πέρσι είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τις ομάδες της Βορείου Ελλάδος, ενώ στην πρεμιέρα φιλοδώρησε με 87 πόντους τον αντίπαλο της (κέρδισε με 87-67 το Στρατώνι). Διαθέτει ένα πολύ έμπειρο ρόστερ, του οποίου ηγείται ο Νέστορας Κόμματος, ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Α1 και του εξωτερικού και που έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το 2004 με τον Άρη και ένα χρόνο αργότερα την Ευρωλίγκα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο αγώνας Ασπίδα Ξάνθης – Ερμής Αγιάς ξεκινά στις 17:00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας από το ThrakiSportS, το οποίο θα βρίσκεται στο κλειστό του Ευμοίρου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής: Φίλιππος Βέροιας – Πιερικός Αρχέλαος, Στρατώνι – Καστοριά, Αγρίνιο – Χαρίλαος Τρικούπης, Πολύγυρος – ΧΑΝΘ, Ευρώπη Πευκοχωρίου – Ανατόλια, Γέφυρα – Ερμής Λαγκαδά, Καρδίτσα – Αίας Ευόσμου.