Ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μπολόνια η Κορακάκη και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων

 

Σε κανένα άλλο άθλημα ή αγώνισμα στην Ελλάδα, δεν υπήρξε αθλήτρια μόλις 20 ετών που να κυριαρχεί παγκοσμίως. Το κατάκφερε η Άννα Κορακάκη η οποία πριν από λίγο έχασε στην παράραση το χρυσό και στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού, μένοντας με το αργυρό αλλά με παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων.

Η Άννα Κορακάκη μετά το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι και το παγκόσμιο ρεκόρ που ισοφάρισε το πρωί στα 10 μέτρα αεροβόλο, κατέκτησε μετάλλιο και στον απογευματινό τελικό.

Λίγο ήθελε μάλιστα αυτό να είναι χρυσό. Ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική, πήρε από νωρίς κεφάλι και εκτελούσε γρήγορα της βολές της, αφήνοντας στις άλλες αντιπάλους της το άγχος να προσπαθούν να την φτάσουν.

Στο τέλος ωστόσο χρειάστηκε η διαδικασία του «σουτ άουτ», κάτι σαν τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο, αφού η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα που σταδιακά στις τελευταίες τρεις βολές μείωνε την διαφορά, κατάφερε να την ισοφαρίσει στην τελευταία.

Σε αυτήν η Κορακάκη σκόραρε 9,8 και η Ζαβάλα 10, με αποτέλεσμα αμφότερες μετά από την διαδικασία όλης της ημέρας να βρεθούν ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 201 βαθμούς. Πρόκειται για επίδοση που και πάλι αποτελούσε ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ νεανίδων από την Ελληνίδα αθλήτρια.

Η ισοβαθμία σήμαινε και… παράταση ή συγκεκριμένα πέναλτι, αφού η κάθε αθλήτρια θα είχε μια βολή και όποια έφτανε πιο κοντά στον στόχο θα κέρδιζε το χρυσό. Αυτό πήγε στην Ζαβάλα που σκόραρε 9,8 έναντι 9,1 της Κορακάκη που πήρε ωστόσο το ασημένιο μετάλλιο, αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία.

Η Κορακάκη ξεπέρασε την χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο τνε Τζανέιρο, την Κινέζα Ζανγκ που περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο με 178,4 πόντους. Τέταρτη η Βουλγάρα Μπόνεβα με 155,7 και πέμπτη η Κινέζα Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και του Λονδίνου Γκούο, που σημείωσε 137,3 πόντους.