Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αποκαλύπτει το μυστικό για να γραφτεί το Σάββατο μια «εθνική ραψωδία»

 

Έχοντας επιστρέψει πλέον στην βάση της, η Εθνική μας ομάδα των ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της στην Κοζάνη εν όψει του επαναληπτικού κόντρα στην Ισπανία φιλοδοξώντας πως το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει την ολική ανατροπή και θα πανηγυρίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

O Ραφαήλ Κουμεντάκης μιλώντας στον AΡΤ FM και την εκπομπή Σπορ-Σκορ-Ρεκορ αναφέρθηκε στην δύσκολη “κυανόλευκη” αποστολή, ωστόσο υπογράμμισε πως έχοντας δει τα λάθη και τις αδυναμίες του πρώτου αγώνα είναι αποφασισμένοι να βγάλουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο διεκδικώντας την ανατροπή.

«Βρισκόμαστε ήδη στην Κοζάνη. Νομίζω πως σιγά-σιγά μαζεύουμε τα κομμάτια μας από τα ταξίδια και την κούραση που είχαμε και θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο και ποιοτικότερο παιχνίδι από αυτό που κάναμε στη Λας Πάλμας.

Είδαμε πολλές φορές τα λάθη που κάναμε εκεί. Τα είδαμε στο βίντεο και μελετήσαμε τις αδυναμίες μας. Θα προσπαθήσουνε να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες των Ισπανών που είναι καλή ομάδα. Σίγουρα θα αλλάξουμε αρκετά πράγματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκτελέσουμε σε καλύτερο βαθμό.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα δίνει το προβάδισμα στην Ισπανία, ωστόσο παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι έτοιμοι να δώσουν τις απαντήσεις τους στην Κοζάνη και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκρισή τους προς τα γήπεδα της Πολωνίας.

Πίεση πάντα υπάρχει. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς αυτή την πίεση και κατά πόσο έχεις προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την κατάσταση την ώρα του αγώνα. Ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι αγώνας τακτικής, αφού και οι δύο ομάδες θα έχουν στο μυαλό τους ότι το αποτέλεσμα του οδηγεί στο Ευρωπαϊκό που αποτελεί και κοινός τους στόχος. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι νευρικό όπου θα γίνουν λάθη, αλλά αυτός που θα διαχειριστεί την πίεση, που θα το θέλει περισσότερο και θα έχει τα ψυχικά αποθέματα θα το κερδίσει.

Όπλο της Εθνικής μας αναμένεται να είναι ο κόσμος της Κοζάνης καθώς για πολλοστή φορά οι φίλαθλοι της πόλης είναι κοντά στους διεθνείς μας και αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο. Αυτό το γνωρίζουν και οι παίκτες της Ελλάδας οι οποίοι έκαναν κάλεσμα προς όλους προκειμένου το Σάββατο ο αγώνας να αποτελέσει μια γιορτή του βόλεϊ.

Όλοι οι παίκτες κάνουμε μια έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Το να παίζεις ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλη κρισιμότητα είναι δύσκολο. Υπάρχει πίεση, αλλά πιστεύω ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα αποτελέσει τον 7ο παίκτη μας γιατί τον χρειαζόμαστε προκειμένου να φθάσουμε στη νίκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κουμεντάκης