Από τις μικρότερες προσελεύσεις το Xanthi FC Arena! Τα τρία γήπεδα της Super League που κόβουν λιγότερα εισιτήρια από τα Πηγάδια…

 

Ο Αντώνης Αντωνιάδης στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του αγώνα της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, τον οποίο παρακολούθησε δια ζώσης εξαιτίας της ανόδου του στην πόλη για την βράβευσή του, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον λίγο κόσμο που βρήκε στο γήπεδο.

Ο ίδιος σχολίασε ότι θα περίμενε πέντε με έξι χιλιάδες άτομα να γεμίζουν το Xanthi FC Arena και δεν είδε ούτε… χίλια. Για την ακρίβεια, κόπηκαν μόλις 876 εισιτήρια. Δύο λιγότερα μάλιστα από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας με τον Πανιώνιο. Τότε είχαν κοπεί 878!

Συνεπώς με 877 εισιτήρια κατά μέσο όρο στις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, η Ξάνθη έχει την ατυχία να διαθέτει μια από τις τέσσερις πιο… αναιμικές έδρες, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η ίδια η Super League.

Μόνο σε τρία άλλα γήπεδα έχει υπάρξει μικρότερη προσέλευση κόσμου. Αυτά τις Κέρκυρας, του Ατρομήτου και της Λιβαδειάς. Για την ακρίβεια, αν αναζητήσουμε μέσους όρους, μόνο στου Ατρομήτου, όπου όμως έχει διεξαχθεί μόλις ένα παιχνίδι.

Στο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης κόπηκαν 826 εισιτήρια (το Ατρόμητος – Παναιτωλικός ήταν κεκλεισμένων των θυρών). Άλλο ματς δεν έχει γίνει.

Στο Κέρκυρα – Λάρισα κόπηκαν 901 εισιτήρια και στο Κέρκυρα – Πλατανιάς 828. Μέσος όρος ανά αγώνα στα 865! Ωστόσο ήρθα τα 1.030 της Κυριακής στο τοπικό ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννενα για να ανέβει ο μέσος όρος στα 920!

Στο Λεβαδειακός – Λάρισα κόπηκαν 819 εισιτήρια και στο Λεβαδειακός – Κέρκυρα μόλις 385, που αποτελεί και απόλυτο ρεκόρ. Ωστόσο στην πρεμιέρα ο Λεβαδειακός είχε φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, είχε κόψει 1.871 και βρίσκεται  έτσι σε μέσο όρο στα 1.025

Μόλις επτά αγώνες από τους 32 που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, έχουν κόψει κάτω από 1.000 εισιτήρια και οι δύο από αυτούς είναι εκείνοι που φιλοξενήθηκαν στην Ξάνθη. Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι δεν μιλάμε για εμπορικές ομάδες.

Ωστόσο ειδικά για την Ξάνθη, όπως και για ομάδες σε πόλεις όπως η Κέρκυρα ή η Λιβαδειά, αλλά και συνοικίες της Αθήνας όπως το Περιστέρι, είναι κατάντια να αναφέρεται ως δικαιολογία κάτι τέτοιο. Να πηγαίνει δηλαδή ο κόσμος στο γήπεδο μόνο για να δει τις μεγάλες ομάδες και όχι για να δει και να στηρίξει την ομάδα του τόπου του.

Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό, ένα μεγάλο ζήτημα, που κάνει και τους όποιους λίγους ασχολούνται με αυτές τις ομάδες να αναθεωρούν τις σκέψεις τους για το αν πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν. Στην Ξάνθη είναι περισσότερα από χίλια τα άτομα που κερδίζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την παρουσία της ομάδας στην Super League.

Το βράδυ της Δευτέρας που διεξήχθη το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν μη εργάσιμη ώρα και μάλιστα παραμονή αργίας, καθότι την Τρίτη τα πάντα ήταν κλειστά στην πόλη λόγω του εορτασμού των “Ελευθερίων”. Κοινώς, δικαιολογία από έξωθεν παράγοντες για αυτήν την απογοητευτική εικόνα στην εξέδρα, όπου φωτεινή εξαίρεση στέκονται οι XanthiFans αλλά και αυτοί αποδεικνύονται λίγοι, δεν υπήρχε καμία.