Αλλαγή ο Ορφανίδης, βασικός ο Σιώπης αλλά βαριά ήττα και αποκλεισμός της Εθνικής Ελπίδων από το Ισραήλ

 

Τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2017 απόλεσε η Εθνική Ομάδα των Ελπίδων, η οποία ηττήθηκε με 4-0 από το Ισραήλ σε αγώνα που έγινε στο Μπερ-Σεβά. Έτσι ο τελευταίος αγώνας τη Δευτέρα με την Ουγγαρία έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Βασικός σε όλο το παιχνίδι ο Δημήτρης Σιώπης, ενώ ο Πέτρος Ορφανίδης αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0.

Η ομάδα του Ισραήλ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας και εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη στην άμυνα της Εθνικής μας. Στο 27΄ έγινε το 1-0 από τον Αλτμάν, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Στο 42΄ έγινε το 2-0 σε μία φάση που ξεκίνησε από επίθεση της Εθνικής μας και που στο τελείωμα το Ισραήλ ήταν πολύ τυχερό. Αρχικά ο Δώνης έχασε την μπάλα σε φάση επίθεσης καθώς έπεσε για να πάρει φάουλ και οι παίκτες του Ισραήλ βγήκαν στην επίθεση με δυο πάσες, με την μπάλα να φτάνει στον Γκοζλάν ο οποίος βγήκε τετ α τετ. Υπό την πίεση του Ρισβάνη πλάσαρε πάνω στον Χουτεσιώτη, με τον παίκτη του Ισραήλ να στέκεται τυχερός, καθώς όχι μόνο πήρε την κόντρα αλλά και γιατί ο Ρισβάνης με τον Χουτεσιώτη συγκρούστηκαν και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την μπάλα. Έτσι εύκολα και απλά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 55΄ οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0, όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Χουτεσιώτης δεν υπολόγισε καλά, έκανε την έξοδο αλλά δεν βρήκε την μπάλα και ο Πέρετζ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε και τον Ρισβάνη που προσπάθησε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Το τελικό 4-0 έγινε στο 59΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλτμάν, στο οποίο υπέπεσε ο Τσιμίκας.