Να γίνει (μετά τον Έβρο και) η Κοζάνη «μητρόπολη του βόλεϊ» ζήτησε ο Εβρίτης διεθνής Ανδρέας Ανδρεάδης

 

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό της Εθνικής Ομάδας με την Ισπανία, στο μπαράζ από το οποίο θα κριθεί η πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ για την Εθνική Ανδρών.

Η Ελλάδα θέλει οπωσδήποτε να μην αφήσει την Ισπανία να κερδίσει δύο σετ και σε κάθε περίπτωση, να κερδίσει το τελευταίο. Με δυο λόγια, να νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ και να οδηγήσει τον αγώνα και την πρόρκιση σε χρυσό σετ 15 πόντων.

Ο αγώνας θα γίνει στην Κοζάνη όπου έπαιξε η Εθνική τόσο τα φετινά παιχνίδια του World League όσο και εκείνα στον όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μετά από εκείνα τα ματς, αίσθηση είχαν προκαλέσει τα αποθεωτικά λόγια του Ανδρεάδη για τον κόσμο και την πόλη της Κοζάνης.

Συγκεκρινένα, για τον κόσμο της Κοζάνης ο κεντρικός του ΠΑΟΚ πλεον ανέφερε: «Ο κόσμος είναι υπέροχος από τον Ιούνιο που ήρθαμε για το World League. Όλα αυτά τα χρόνια που το βόλεϊ μαραζώνει ο κόσμος της Κοζάνης έχει δώσει το κάτι παραπάνω και ευελπιστώ η Εθνική να κάνει την πόλη μητρόπολη του βόλεϊ».

Υπενθυμίζεται ότι για την φιλοξενία των αγώνων της Εθνικής Ανδρών είχε καταρχήν υπάρξει ενδιαφέρον και από την Θράκη, ωστόσο στην Ξάνθη δεν εκδηλώθηκε τόσο έντονα ενώ στην Ορεστιάδα που υπάρχει επίσης γήπεδο που να πληρεί τις προδιαγραφές, προτιμήθηκε να έρθει η Εθνική μόνο για προετοιμασία τον Αύγουστο.