Κινδύνευσε η ζωή ποδοσφαιριστή με πολυετές παρελθόν στην Θράκη όταν του γύρισε η γλώσσα εν ώρα αγώνα

 

Ο Σπύρος Κούζας είναι ένα πρόσωπο γνώριμο στην περιοχή της Θράκης, καθώς για πολλά χρόνια έχει φορέσει την φανέλα ομάδων του Έβρου. Πλέον βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του, στα Τρίκαλα, αλλά την Κυριακή είχε μια σοβαρή περιπέτεια που καλό θα ήταν να προβληματίσει τους πάντες.

Η ιστορία έχει ως τόπο το γήπεδο Κηπακίου της ΕΠΣ Τρικάλων όπου στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄Κατηγορίας  η Α.Ε. Τρικάλων υποδέχθηκε την Κυριακή τον Άρη Αγίας Μονής, όταν στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Σπύρος Κούζας έπεσε αναίσθητος και χωρίς να αναπνέει όταν γύρισε η γλώσσα του μετά από δυνατό μαρκάρισμα αντίπαλου παίκτη.

Η κρισιμότητα της κατάστασης όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ήταν μεγάλη και ο χρόνος λίγος αλλά μια “λεπτομέρεια” έσωσε τον αθλητή από τα χειρότερα και αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι οι δύο ομάδες είχαν γιατρό αγώνα. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει παντού. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην Ροδόπη με την βοήθεια των εθελοντών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, έχει βρεθεί προσωρινή λύση, σε άλλες, όπως στα ερασιτεχνικά του Έβρου, όχι.

Το θέμα της απουσίας γιατρών από (κάποια από) τα ερασιτεχνικά γήπεδα του Έβρου το αναδεικνύει ο Δημήτρης Μηλίκας με άρθρο του στην ιστοσελίδα του “Ράδιο Έβρος”, με την αφορμή της περιπέτειας του Κούζα, για τον οποίο τονίζει ότι ήταν αθλητής επί σειρά ετών ομάδων του Βόρειου Έβρου και μάλιστα ότι στα Τρίκαλα έχει αυτήν την περίοδο ως συμπαίκτη τον πρώην του Ορέστη Ορεστιάδας Δημήτρη Παπαθανασίου.

«Ας ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι (όποιοι και αν είναι αυτοί) θα διευθετήσουν επιτέλους το θέμα του γιατρού αγώνα, γιατί είναι ένα ζήτημα πολύ  σοβαρό», καταλήγει το άρθρο.