Β΄ Εθνική: Όσα έγιναν στην πρεμιέρα και στην ήττα της Ασπίδας στο Μεσολόγγι

 

Κάνοντας ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο με πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση και με τρομερή αστοχία στις ελεύθερες βολές, η Ασπίδα Ξάνθης γνώρισε την ήττα με 71-69. Η Ασπίδα βρέθηκε έξι λεπτά πριν το τέλος να χάνει με 13 πόντους διαφορά, έκανε την αντεπίθεση της, όμως δεν κατάφερε τελικά να κάνει την ανατροπή και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τι δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τον Χαρίλαο Τρικούπη να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά με 16-14, με τρίποντο του Παπαδιονυσίου σχεδόν με τη λήξη.  Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν και πάλι μαζί στο σκορ, μέχρι το 27-27. Τότε οι γηπεδούχοι με ένα 6-0 έκαναν το σκορ 34-27 και έκλεισαν το ημίχρονο με 35-32.

Στην τρίτη περίοδο η Ασπίδα ξεκίνησε άσχημα, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση και από τα λάθη κακές επιστροφές στην άμυνα, ενώ επέτρεπε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα Ο Χαρίλαος Τρικούπης να αρχίσει να ξεφεύγει στο σκορ με διαφορές 8-10 πόντων και προηγήθηκε με 54-47 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Μάλιστα η κακή εμφάνιση της Ασπίδας συνεχίστηκε και για τέσσερα λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το σκορ έξι λεπτά πριν το τέλος να είναι 63-50. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ασπίδα αφυπνίστηκε και άρχισε σιγά σιγά να ροκανίζει τη διαφορά, βρίσκοντας λύσεις τόσο μέσα στη ρακέτα, όσο και στην περιφέρεια και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των γηπεδούχων. Έτσι το παιχνίδι στο τέλος έγινε ντέρμπι, με την ομάδα της Ξάνθης να μειώνει στον πόντο 70-69, 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι παίκτες της Ασπίδας έκαναν γρήγορο φάουλ, ο Ιωάννου έβαλε μία βολή (71-69) και η Ασπίδα είχε την μπάλα και την τύχη στα χέρια της. Ο Μανδαλάκης αστόχησε όμως στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη και έτσι ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 16-14, 35-32 (ημίχρονο), 54-47, 71-69 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Καρακάσης, Καρπάνος

Χαρίλαος Τρικούπης (Ζωντός): Ιωάννου 3, Βουρνάς 3, Λειβαδάς, Παπαδιονυσίου 14 (3), Τοπουζίδης 9 (2), Μουράτογλου 4, Σταυρόπουλος 2, Παπαρέγκας 17 (1), Γεωργιαδης 9 (1), Μουρίκης 3, Τσαπατώρης, Ψάλτου 7

Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Ντεμάι, Παπαδάκης 4, Γρούδος, Τσιώγκας 3 (1), Στεφανίδης, Καραμπίνης, Τσιαβες 10 (2), Κουτσογιάννης 10, Ασημάκης 4, Παπαθανασίου 1, Μανδαλάκης 25 (3), Πετς 12 (2)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ LIVE ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ