Ο Θρακιώτης που θα κρίνει τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΑΕΚ αλλά δεν είναι αρεστός στην… πατρίδα του

 

Ο Μιχάλης Ντάκος επιλέχθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ως παρατηρητής διαιτησίας στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, θα είναι αυτός που θα κρίνει και θα βαθμολογήσει την απόδοση του Τάσου Σιδηρόπουλου και των βοηθών του Δαμιανού Ευθυμιάδη και Λάζαρου Δημητριάδη στον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Ο Ντάκος ήταν για χρόνια διαιτητής Super League μέχρι τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας  και εδώ και χρόνια αποτελεί την πιο σταθερή ίσως παρουσία της Θράκης στους πίνακες παρατηρητών της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ωστόσο πριν ενάμισι χρόνο εντύπωση είχε προκαλέσει η απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Ξάνθης να τον «αποκαθηλώσει» από την Επιτροπή Διαιτησίας της πατρίδας του.

Ο Μιχάλης Ντάκος «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιλογή για μας και δεν μπορεί να στελεχώσει την Επιτροπή, διότι έχουμε γίνει δέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα σωματεία σχετικά με την απόδοση των διαιτητών τα τελευταία έτη και θεωρούμε ότι ως Αρχιδιαιτητής έχει την κύρια ευθύνη», είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή του λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΣ Ξάνθης ο Γιώργος Πανίδης, που ανέλαβε και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Με απλά λόγια, τους διαιτητές που σφυρίζουν στις διεθνείς διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και αποτελούν τις κορυφαίες σφυρίχτρες αυτή τη στιγμή στη χώρα θα τους κρίνει στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ ένας πιστοποιημένος παρατηρητής διαιτησίας, που πριν ενάμισι χρόνο εμφανίστηκε να μην απολαμβάνει την αποδοχή των συντοπιτών και συμπατριωτών του. Ίσως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρητού ότι όπως η Ελλάδα έτσι και η Θράκη «τρώει τα παιδιά της».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ