Έχοντας το μάτι του… τίγρη, έφτασε στην Λας Πάλμας ο Ανδρέας Ανδρεάδης με την Εθνική

 

Έτοιμη να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας δηλώνει η Εθνική Ομάδα Ανδρών που βρίσκεται ήδη στην Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων προκειμένου το Σάββατο να αντιμετωπίσει την Ισπανία στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ.

Η “κυανόλευκη” αποστολή έφθασε στις Κανάριες Νήσους και από τον ατλαντικό “βλέπει” Πολωνία, όπου θα διεξαχθούν του χρόνου τα τελικά του ευρωβόλεϊ, με άπαντες να θέλουν να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις του Βελγίου.

Το έργο των διεθνών μας απέναντι στην Ισπανία μόνο εύκολο δεν θεωρείται ωστόσο παλαιοί και νέοι δηλώνουν αποφασισμένοι και “φτιαγμένοι” για τα δύο παιχνίδι μπαράζ.

Ο Ανδρεάς Ανδρεάδης δείχνει το στίγμα και το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική μας, ξεκαθαρίζοντας πως ήρθε η στιγμή για την πρόκριση και ως άλλος Σπαρτιάτης υπογράμμισε “Ή ταν ή επί τας”. Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αποφασισμένος για την πρόκριση. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μετά από χρόνια έχουμε μία πρόκληση μπροστά μας και πιστεύω πως είναι στο χέρι μας. Πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί, ταπεινοί και να μπούμε μέσα στο γήπεδο για τη νίκη.

Έχουμε ξανασυναντηθεί με τους Ισπανούς σε φιλικά παιχνίδια, πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε μέσα στη χώρα τους. Θέλουμε να βάλουμε την Εθνική σε μια άλλη τροχιά. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο, εμείς τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα.

Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Έχω μάθει να μην έχω στη ζωή μου δικαιολογίες για ταξίδια και κάτι άλλο. Ή ταν ή επί τας. Πρέπει να μπούμε μέσα να κερδίσουμε, να έχουμε το μάτι του τίγρη, γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας».

Υπενθυμίζουμε ότι στην αποστολή της Εθνικής ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο συνεργάτης του Νίκος Ζαλμάς επέλεξαν εκτός από τον Ανδρεάδη άλλους δύο Εβρίτες: τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και φυσικά τον αρχηγό Δημήτρη Τζούριτς.

Στην αποστολή μετέχουν ακόμα οι αθλητές Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Γιώργος Τζιουμάκας, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Πετρέας, Δημήτρης Σουλτανόπουλος,  Νίκος Ζουπάνι και Γιώργος Στεφάνου.

Το προπονητικό επιτελείο και οι συνοδοί: Σωτήρης Δρίκος (Α’ προπονητής), Νίκος Ζαλμάς (Β’ προπονητής), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Στέλιος Ναβροζίδης (φυσικοθεραπευτής), Λάμπρος Δάνας (γυμναστής), Μάριος Γκιούρδας (μάνατζερ), Γιώργος Μαντζιούκης (δημοσιογράφος).

Ο αγώνας με την Ισπανία θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ 3, ενώ ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 (απευθείας μετάδοση ΕΡΤ 1) στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη (η προπώληση των εισιτηρίων που θα κοστίζουν 7 ευρώ θα ξεκινήσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση για τα σημεία πώλησης).

Υπενθυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης την πρόκριση για τα τελικά παίρνει η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μετά την ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων (η νίκη με 3-0 και 3-1 δίνει 3 βαθμούς στο νικητή και 0 βαθμούς στον ηττημένο, η νίκη με 3-2 δίνει 2 βαθμούς στο νικητή και 1 βαθμό στον ηττημένο).

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε η πρόκριση κρίνεται στο «χρυσό σετ» που ολοκληρώνεται στους 15 πόντους.