Κύπελλο Ελλάδος: Οι αντίπαλοι του ΑΟ Ξάνθη και του Πανθρακικού στην β’ φάση των ομίλων

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή στην Αθήνα η κλήρωση της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, αυτής των ομίλων δηλαδή. Στην κληρωτίδα μπήκαν και οι δύο ομάδες της Θράκης που μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η Ξάνθη τοποθετήθηκε στον 4o Όμιλο και θα έχει ως αντιπάλους τους ΠΑΣ Γιάννινα, Αγροτικό Αστέρα και ΑΕΛ Καλλονής. Οι αγώνες θα είναι μονοί με σύστημα βαθμολογίας (τρεις αγωνιστικές) και στην επόμενη φάση περνούν οι δύο πρώτοι.

Ο Πανθρακικός κληρώθηκε στον 7ο Όμιλο και θα έχει ως αντιπάλους τους Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Καλλιθέα. Και εδώ οι αγώνες θα είναι μονοί με σύστημα βαθμολογίας και στην επόμενη φάση περνούν οι δύο πρώτοι.

1ος όμιλος: ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Τρίκαλα, Πανελευσινιακός ήΖάκυνθος
2ος όμιλος: Ολυμπιακός, Πλατανιάς, Χανιά, Σπάρτη
3ος όμιλος: Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης
4ος όμιλος: ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή
5ος όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Άρης, Αιγινιακός
6ος όμιλος: ΑΕΚ, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία
7ος όμιλος: Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Καλλιθέα, Πανθρακικός
8ος όμιλος: Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κισσαμικός, Πανσερραϊκός

Πριν την έναρξη της διαδικασίας υπήρξε μικροένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ζακύνθου και του Πανελευσινιακού για την γνωστή υπόθεση που οδήγησετην Τετάρτη την αρμόδια επιτροπή να διατάξει την μη επικύρωση της περσινής βαθμολογίας της Football League, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης και της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνο Γαβριηλίδη να λειτουργεί σε πυροσβεστικό ρόλο και να εκφράζει την ελπίδα το θέμα να έχει εξκαθαρίσει μέχρι και την έναρξη των αγώνων της β’ φάσης, αυτής των ομίλων δηλαδή.