Πώς μια “ξεχασμένη” πειθαρχική δίωξη μπορει να κάνει τον Γραμμένο… Γκιρτζίκη

 

Ο Ξανθιώτης παράγοντας Γιώργος Γκιρτζίκης υποχρεώθηκε πριν δύο εβδομάδες να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου της ΕΠΟ εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών του. Ο φιλόδοξος ως διάδοχός του από την πλευρά της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Γραμμένος ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη, αν καταφέρει και εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, υπάρχει κίνδυνος για τον εκλεκτό της Συμμαχίας να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ και μετά να εκπέσει από το αξίωμά του εξαιτίας μιας δίωξης που εκκρεμεί σε βάρος του με 2 σοβαρές κατηγορίες, η οποία όπως αποκαλύπτει το contra «έχει… ξεχαστεί εδώ και 6,5 μήνες στα συρτάρια της Επιτροπής Δεοντολογίας επιτρέποντας του να κατέβει στις εκλογές, ενώ με τον Γκιρτζίκη κινήθηκε εξπρές διαδικασία».

Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Γκιρτζίκης με διαδικασίες εξπρές εν μέσω καλοκαιριού από την εισαγγελέα Εφετών, Ευγενία Κυβέλου και το Συμβούλιο Εφετών, παραπέμφθηκε σε δίκη για την υπόθεση της “κάρτας υγείας” της ΕΠΟ, υποχρεώθηκε σε παραίτηση και δεν θα είναι έτσι υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση όμως, του Ευάγγελου Γραμμένου, που είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Ομοσπονδίας και “εκλεκτός” των Σαββίδη -Μελισσανίδη – Αλαφούζου, «η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν δείχνει αντίστοιχη …ευαισθησία αφού δεν κινείται με το ίδιο γρήγορους ρυθμούς αν και αποτελείται από τακτικούς δικαστές!», επισημαίνει το contra.

Εις βάρος του Γραμμένου εκκρεμεί εδώ και 6.5 μήνες (από τις 18 Μαρτίου), πειθαρχική δίωξη από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Στέφανο Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη για “πλαστογραφία” και “δυσφήμιση αθλήματος” η οποία ακόμη δεν έχει εκδικαστεί!!

Η υπόθεση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας αφορά τρεις περιπτώσεις πλαστογράφησης και χρήσης πλαστού εγγράφου: η πρώτη για δελτίο ταυτότητας και δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) και οι άλλες δύο δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) προπονητή.

Μετά τις εκλογές,λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί σοβαρό θέμα εφόσον ο Ευ. Γραμμένος τις κερδίσει. Και αυτό γιατί κινδυνεύει «με απαγόρευση να μετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για μία χρονική περίοδο 12, τουλάχιστον, μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ», σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα.

Με απλά λόγια αν νικήσει και στη συνέχεια τιμωρηθεί κινδυνεύει να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου όπως ακριβώς έγινε και με τον προκάτοχο του Γιώργο Γκιρτζίκη…