Αντικρούει τα δημοσιεύματα για αφαίρεση μεταλλίων η πλευρά Δεβετζή, προαναγγελία για προσφυγή στο CAS

 

Μετά τον νέο «σάλο» που δημιουργήθηκε στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης από τις έξι το απόγευμα και μετά, όταν διέρρευσε η είδηση περί «αφαίρεσης μεταλλίων» που είχε κατακτήσει η Πηγή Δεβετζή από την ιστοσελίδα της IAAF, υπήρξε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ η απάντηση της πλευράς της αθλήτριας μέσω του δικηγόρου της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσω γραπτής του δήλωσης ξεκάθαρα τόνισε ότι αναφορικά με την υπόθεση με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο δεν υπάρχει καμία πειθαρχική ποινή σε βάρος της Δεβετζή και καμία αφαίρεση μεταλλίου. Άλλωστε, όπως επισήμανε το ThrakiSportS νωρίτερα, η ΔΟΕ που είναι και η μόνη αρμόδια για να αφαιρέσει μετάλλιο εξακολουθεί στην δική της ιστοσελίδα να αναφέρει ως μεταλλιούχο την Δεβετζή.

Σε ότι αφορά την IAAF και τα πρωταθλήματα που διοργανώνει αυτή, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα, το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Δημητρακόπουλου δεν γνωρίζει κάτι σχετικό ακόμα, καθώς δεν έχει και σχετική αρμοδιότητα (η εντολή είναι για την υπόθεση του Πεκίνου), ωστόσο σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι εφόσον ισχύουν όσα μεταδίδονται περί αφαίρεσης μεταλλίων, τότε η Δεβετζή θα προσφύγει μέχρι και στο CAS για να δικαιωθεί.

Μιλώντας στο ThrakiSportS ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι η πειθαρχική διαδικασία ενώπιον της ΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία απόφαση. Είναι άλλωστε η υπόθεση που χειρίζεται το γραφείο του και γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν, αφού ετοιμάζει τα υπομνήματα της αθλήτριας, ότι για να υπάρξει απόφαση πρέπει πρώτα να ακουστεί και η δική της πλευρά και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.

Ουσιαστικά, εφόσον ισχύει η πληροφορία περί αφαίρεσης του ολυμπιακού μεταλλίου του Πεκίνου στην παρούσα χρονική στιγμή, θα πρόκειται για παραβίαση και του τεκμηρίου αθωότητας που οφείλουν όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν μέχρι να βγει οποιαδήποτε σε βάρος τους τελεσίδικη απόφαση. Ωστόσο όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, για την ΔΟΕ δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή καμία αφαίρεση μεταλλίου από τους αγώνες του Πεκίνου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος παρέπεμψε στην γραπτή του δήλωση, η οποία αναφέρει:

“Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF , αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)”.