ΕΣΠΕΘΡ: Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων

 

Ανακοινώθηκαν από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης- Ανατολικής Μακεδονίας οι συμμετοχές και ο τρόπος διεξαγωγής των διοργανώσεων υποδομής για την περίοδο 2016-17 για τα πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων.

Αξίζει να σημειωθεί η αλλαγή στον τρόπο που θα αναδειχθούν οι πρωταθλήτριες σε Κορασίδες και Παγκορασίδες. Μετά την α’ φάση, αντί για ομίλους θα γίνουν νοκ άουτ παιχνίδια. Η κλήρωση για το πρόγραμμα όλων των πρωταθλημάτων ορίστηκε για την προσεχή Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (5 συμμετοχές): Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με όλες τις ομάδες να παίζουν εντός και εκτός έδρας με όλους. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ και θα λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της ΑΜ-Θ στη β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων. Συμμετοχή έχουν δηλώσει οι ομάδες ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ΑΟ Μαΐστρου, Γαία Δράμας, ΓΣ Δράμας και Νίκη Αλεξανδρούπολης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (20 συμμετοχές): Οι αθρόες δηλώσεις από 20 σωματεία οδήγησαν την ΕΣΠΕΘΡ να τις χωρίσει σε 4 ομίλους στην πρώτη φάση, πουξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην ημιτελική φάση. Εκεί θα γίνει ένα τουρνουά σε μορφή φάιναλ φορ ανάμεσα στις ομάδες των δύο πρώτων ομίλων και ακόμα ένα με τις ομάδες των δύο άλλων ομίλων, από όπου οι δύο πρώτοι πάνε στο τελικό τουρνουά που επίσης θα γίνει σε μορφή φάιναλ φορ σε έδρα που θα καθοριστεί. Η πρωταθλήτρια και ενδεχομένως η δευτεραθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Οι τέσσερις όμιλοι της πρώτης φάσης διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ Όμιλος: Άρτεμις Σερρών, Γαία Δράμας, ΓΣ Δράμας, Λέαινες Αμφίπολης, ΑΟ Καβάλας Β’
Β’ Όμιλος: ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ΑΟ Καβάλας, ΑΟ Χρυσούπολης, Ανδροσθένης Θάσου, Ερμογένης Ξάνθης Β’
Γ’ Όμιλος: ΑΟ Μαΐστρου, Ακαδημία Κομοτηνής, Ερμογένης Ξάνθης, ΑΕ Κομοτηνής, Θράκες Ξάνθης
Δ’ Όμιλος: Νέα Βύσσα, ΑΟ Ορεστιάδας, Έβρος Σουφλίου, Θύελλα Φερρών, Νίκη Αλεξανδρούπολης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (27 συμμετοχές): Ξεκινά στις 29 Οκτωβρίου και στην α’ φάση οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Οι δύο πρώτες από τον καθέναν θα προχωρήσουν στην δεύτερη – ημιτελική φάση. Εκεί θα κοντραριστούν σε χιαστί παιχνίδια οι δυο πρώτες ομάδες των δυο πρώτων ομίλων σε ένα τουρνουά και οι δυο πρώτες ομάδες των δυο άλλων ομίλων στυο άλλο τουρνουά και στην συνέχεια στην τρίτη φάση θα περάσουν από δύο ομάδες για το τελικό φάιναλ φορ που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ. Κατά τη διάρκεια της ημιτελικής και της τελικής φάσης θα διοργανωθούν τουρνουά με τις ομάδες που δεν προκρίθηκαν κι επιθυμούν να συνεχίσουν να παίζουν. Οι τέσσερις όμιλοι της πρώτης φάσης διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ Όμιλος: Άρτεμις Σερρών, Γαία Δράμας, ΓΣ Δράμας, Άρτεμις Σερρών Β’, Γαία Δράμας Β’, ΓΣ Δράμας Β’, ΑΟ Καβάλας Β’
Β’ Όμιλος: ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ΑΟ Καβάλας, ΑΟ Καβάλας Γ’, ΑΟ Χρυσούπολης, Ανδροσθένης Θάσου, Ερμογένης Ξάνθης Β’
Γ’ Όμιλος: Ερμογένης Ξάνθης, Ερμογένης Ξάνθης Γ’, ΑΟ Μαΐστρου, Ακαδημία Κομοτηνής, ΑΕ Κομοτηνής, ΑΕ Κομοτηνής Β’, Θράκες Ξάνθης
Δ’ Όμιλος: Αμαζόνες Μαΐστρου, Νέα Βύσσα, ΑΟ Ορεστιάδας, Έβρος Σουφλίου, Θύελλα Φερρών, Νίκη Αλεξανδρούπολης, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης