Επέστρεψε Δράμα η Κορακάκη και μπαίνει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας

 

Στην Δράμα επιστρέφει για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, η Άννα Κορακάκη.

Η χρυσή αλλά και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα συνέχισε την προετοιμασία της στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για την γιορτή της ΕΟΕ στο Ζάππειο προς τιμήν της Ολυμπιακής ομάδας και παρέμεινε για ολόκληρο το επόμενο επταήμερο.

Στην πρωτεύουσα πραγματοποιούσε καθημερινά προπονήσεις, κατά βάση στο σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο αλλά δύο φορές και σε αυτό του Βύρωνα, θέλοντας να διατηρηθεί σε φόρμα ενόψει της τελευταίας μεγάλης διοργάνωσης διοργάνωσης, που αποτελεί και την τελευταία φετινή της υποχρέωση.

Όπως σημειώνει το Sportsfeed, μετά την επίτευξη του στόχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Άννα Κορακάκη για περίπου τρεις εβδομάδες έμεινε εκτός προπονήσεων. Έχουν ξεκινήσει βέβαια εδώ και τρεις εβδομάδες, ωστόσο ακόμα και σήμερα αυτές πραγματοποιούνται σε χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς την ένταση που υπήρχε πριν το Ρίο.

Έτσι κι αλλιώς η Δραμινή πρωταθλήτρια δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, ωστόσο θα ήθελε πολύ να κλείσει την χρονιά με μια ακόμα διάκριση σε μια παγκόσμια διοργάνωση, που είναι για την σκοποβολή αντίστοιχη με τους τελικούς των ντάιμοντ λιγκ στον στίβο. Για αυτό και δεν ακύρωσε την συμμετοχή της.

Στην Μπολόνια η Κορακάκη θα πάει πλέον ως Ολυμπιονίκης για να αντιμετωπίσει τις έντεκα καλύτερες συναθλήτριές της τόσο στα 10 μέτρα πυροβόλου όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, όσο και στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι όπου κατέκτησε το χάλκινο.

Μάλιστα στην Ιταλία, σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, ο αγώνας στα πυροβόλα θα προηγηθεί εκείνου στο αεροβόλο, ενώ επίσης αξίζει να σημειωθεί οι δυο τελικοί θα διεξαχθούν σε διαδοχικές ημέρες και δεν θα έχουν διαφορά μεγαλύτερη από 24 ώρες, όπως συνέβη στο Ρίο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μεγάλο ρόλο πέρα από την φυσική κατάσταση θα παίξει και η ψυχολογία και για τον λόγο αυτόν η Κορακάκη θα περάσει το προσεχές διάστημα στην Δράμα, κοντά στους δικούς της ανθρώπους, προετοιμαζόμενη στο πρόχειρο αυτό σκοπευτήριο που έχει δημιουργήσει η οικογένειά της, ελπίζοντας ότι από την επόμενη μεγάλη διοργάνωση θα υπάρχουν ιδανικότερες συνθήκες για την προετοιμασία της…