ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην πρώτη νίκη της Ασπίδας επί του μέχρι τότε αήττητου και πρωτοπόρου Εχίνου!

 

Μετά από δύο αγωνιστικές, και ισάριθμες ήττες, η ομάδα της Ασπίδας κατάφερε να πάρει επιτέλους το πρώτο της, πολυπόθητο, τρίποντο για τη φετινή σεζόν. Αυτό μάλιστα έγινε και με αντίπαλο τον Εχίνο Σπορ, που μέχρι να μεταβεί στο ΔΑΚ Ξάνθης για να αντιμετωπίσει την Ασπίδα μετρούσε δύο νίκες, κάτι το οποίο δείχνει το ότι είναι σίγουρα μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη στην φετινή Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Το ματς, αν και φαίνεται από το τελικό σκορ πως ήταν μια καθαρή επικράτηση της Ασπίδας, στην πραγματικότητα ήταν ισορροπημένο και μοιρασμένο και από πλευράς κατοχής και από πλευράς τελικών ευκαιριών. Γενικά στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα πήγαινε «πάνω – κάτω», ενώ δημιουργήθηκαν και κάποιες τελικές, με την Ασπίδα να κατέχει τις περισσότερες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι τελικές ερχόντουσαν με το σταγονόμετρο και αρκετοί άρχισαν να πιστεύουν πως ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος, εώς ώτου έρθει τοπ 85ο λεπτό. Τότε η Ασπίδα με ένα δυνατό σουτ του Χατζηπαρασκευά πήρε κεφάλι στο σκορ και τέθηκε αυτόματα σε θέση οδηγού του αγώνα!

Η γηπεδούχος διαχειρίστηκε πολύ σωστά το παιχνίδι στον υπολειπόμενο χρόνο, και κατάφερε μάλιστα να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Μπουρλόγλου, που είχε εισέλθει μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα στον αγώνα, βρήκε χώρο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Εχίνου για να σουτάρει, και τελικά να νικήσει τον Αμούτσκα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Κηλικιώτη και Δέλλιο.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ Κοράι, Ψαρόπουλος, Τζαρτάκης Σαρηγιαννίδης, Παρμακλής (82′ Μπουρλόγλου), Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Δογανίδης, Μουξιός, Στεπανιάν (55′ Χατζηπαρασκευάς), Κιαχίδης (65′ Σαββόγλου).

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αμούτσκα Μεμέτ, Μπαϊρακταρίδης, Κοτς Σαλή (57′ Σούχτεβ), Μπόαση Σαμπρή, Ντζομιάδης, Καδρή Χουσεΐν, Χότσκα Τουγκάι (80′ Μαρίνοβ), Χατζηνίκος, Μιχαηλίδης, Καβάζ Μεμεταλή Χουσεΐν (89′ Τζαμπάζ Ταχήρ), Παρσαντανιάν.