«Μπαμπά μας έλειψες»! Η πιο γλυκιά αγκαλιά υποδοχής στον προπονητή που έκανε παραολυμπιονίκη τον Μιχαλεντζάκη

 

Ανάμεσα στα δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες άτομα που κατέκλυσαν το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ήταν και η μικρούσα της φωτογραφίας. Η Κατερίνα είναι μόλις τριάμισι ετών. Πήγε εκεί για να υποδεχθεί τον μπαμπά της.

Ποιος είναι ο μπαμπάς της; Ο Τάσος Καλλιτσάρης. Ο προπονητής του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ο άνθρωπος που πριν επτά χρόνια τον έπεισε να ασχοληθεί με την κολύμβηση των ΑμεΑ και τον τελευταίο χρόνο τον καθοδήγησε στα ρεκόρ και τελικά στην κορυφή του βάθρου των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η μικρή φορούσε μια μπλούζα που έγραφε «μπαμπά μας έλειψες», η οποία συγκίνησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Τάσο Καλλιτσάρη, που έβλεπε και αυτός αποσβολομένος τις αντιδράσεις του πλήθους, τις εκδηλώσεις λατρείας στον αθλητή του.

Γιατί ο πληθυντικός αριθμός; Γιατί η μικρή Κατερίνα δεν ήταν μόνη της. Κάπου εκεί ήταν και ο μικρότερος αδερφός της, ο  Πασχάλης, που απέκτησε μάλιστα το ονοματάκι του μόλις τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει ο μπαμπάς Τάσος για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο μπαμπάς είχε πάει στην Βραζιλία για δουλειά. Αλλά ήταν για κάτι καλό, πολύ καλό. Ίσως η Κατερίνα δεν μπορεί να κατανοήσει ακόμα (ο Πασχάλης σίγουρα δεν καταλαβαίνει), αλλά όταν μεγαλώσει θα μάθει, θα καταλάβει και θα είναι υπερήφανη για αυτήν την απουσία του μπαμπά της…