Προς αναβολή μέσα σε γκρίνια η πρεμιέρα του Πανθρακικού στην Football League! Έναρξη θέλουν οι πράσινοι της Κομοτηνής…

 

Υποτίθεται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο έχει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Football League με τον Πανθρακικό να ταξιδεύει μάλιστα στην Σπάρτη, αλλά τα πάντα αυτήν την στιγμή είναι στον αέρα. Το απόγευμα διεξάγεται το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας της Β’ Εθνικής για να λάβει την σχετική απόφαση και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οδηγούμαστε σε αναβολή. Αυτή η απόφαση δεν είναι όμως ομόφωνη.

Το μεγάλο «αγκάθι» του πρωταθλήματος πια είναι η τηλεοπτική στέγη. Και αυτό διότι, παρά τις προχωρημένες συζητήσεις του προέδρου του διοικητικού φορέα Στέλιου Σφακιανάκη με τη Nova, που φέρεται να είναι πιο κοντά στην απόκτηση των δικαιωμάτων, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό!

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει αναβρασμό στις ομάδες και αναμένεται ένα συμβούλιο με πολλή γκρίνια. Αν και ο Πανθρακικός φέρεται να ειναι ανάμεσα στις ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η τάση που υπάρχει είναι αυτό να μην συμβεί αν δεν καταλήξουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο λόγος είναι ότι όσο λιγότερες αγωνιστικές περιλαμβάνεται το τηλεοπτικό πακέτο, τόσο λιγότερα χρήματα θα μπουν στο ταμείο των ομάδων. Για αυτό και ουδείς ξέρει, εφόσον σε πρώτη φάση ληφθεί η απόφαση για αναβολή, πόση διάρκεια θα έχει αυτή.

Υπάρχουν ΠΑΕ που θα προτείνουν η αναβολή να είναι (ή να παρουσιαστεί αρχικά) διαρκείας, χωρίς δηλαδή χρονικό προσδιορισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με το a-sports,  η αναβολή θα είναι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και μοιραία η πιθανότερη ημερομηνία για τη σέντρα, με τα νέα δεδομένα, είναι πλέον η 9η Οκτωβρίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πραγματικός λόγος της αναβολής θα είναι τα τηλεοπτικά και όχι τόσο η έλλειψη κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης στα γήπεδα. Στο κομμάτι των καμερών, η Ένωση Β’ Εθνικής είναι κοντά στο να δοθεί μια μικρή σιωπηρή παράταση από το υφυπουργείο Αθλητισμού (μέσω της ΕΕΑ) περίπου τριών εβδομάδων, ώστε να ολοκληρωθούν σε όλα τα γήπεδα της κατηγορίας οι εργασίες για την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας.