Επιστολή – φωτιά του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης βάζει «μπουρλότο» στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

 

Σοβαρό ζήτημα τίθεται από την επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που απέστειλε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, με την οποία βάζει ουσιαστικά μπουρλότο στην διεξαγωγή του κυπλελλου και των πρωταθλημάτων, κάποια από τα οποία θα ξεκινούσαν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε αυτήν την επιστολή εξηγεί ότι εάν δεν συγκροτηθεί η ΚΕΔ σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 και τον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΟΚ, τότε δεν θα αποδεχτεί ορισμό από την Κ.Ε.Δ. / Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. στους αγώνες Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Τοπικής Ένωσης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μέχρι συγκροτήσεως νόμιμα στελεχωμένης Κ.Ε.Δ.

Χωρίς διαιτητές όμως δεν μπορούν να οριστούν και αγώνες. Αναλυτικά η επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας:

 

ΘΕΜΑ: Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας

ΣΧΕΤ : α.  Έγγραφο αρ. πρωτ. 54/13-6-2016/Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

β.  Έγρραφο αρ. πρωτ. 76/2-9-2016/Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

γ.  Αθλητικός Νόμος 2725/99, Άρθρο 44, Παράγραφος 2β, όπως τροποποιήθηκε με το Ν3057/2002

δ. Κανονισμός Διαιτησίας Ε.Ο.Κ. Κεφάλαιο Δ, άρθρο 1, Παράγραφος 4

 

Κύριε Πρόεδρε,

Με τα (α) και (β) σχετικά σας ζητήσαμε τη συγκρότηση νόμιμης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας προκειμένου να  αποστείλουμε στη νόμιμα στελεχωμένη Κ.Ε.Δ. πίνακα εν ενεργεία διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Επίσης με τα ίδια έγγραφα σας ενημερώσαμε  ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία επί του θέματος.

Επειδή σύμφωνα με τα (γ) και (δ) όμοια τα μέλη της Κ.Ε.Δ. πρέπει να είναι διαιτητές μη εν ενεργεία και συνεπώς ο κος Γκουρτσιλίδης Βασίλειος δεν μπορεί να είναι μέλος, καθόσον δεν ανήκει σε Σύνδεσμο Διαιτησίας.

Επειδή σύμφωνα με τα (γ) και (δ) όμοια τα μέλη της Κ.Ε.Δ. πρέπει να είναι διαιτητές μη εν ενεργεία υψηλού κύρους (διεθνείς) ή καθηγητές διαιτησίας και σε περίπτωση έλλειψης ή μη επαρκούς αριθμού τους, διαιτητές μη εν ενεργεία της ανωτάτης κατηγορίας αγώνων.

Επειδή μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση λάβαμε και καμία ενέργεια σχετικά με τη νόμιμη στελέχωση της Κ.Ε.Δ. / Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. δεν εκδηλώθηκε από μέρους σας

Επειδή στον Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ υπάρχουν μη εν ενεργεία Διαιτητές που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις, υπερτερούν στα προσόντα που ορίζει ο Νόμος των ήδη υπαρχόντων μελών της Κ.Ε.Δ. και δεν ορίσθηκαν από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., ως όφειλε,  κατά τη συγκρότηση της Κ.Ε.Δ. μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΓΙ ΑΥΤΟ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ

Για τους πραγματικούς λόγους και τις νομικές αιτίες που αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας κανείς Διαιτητής του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ δε θα αποδεχτεί ορισμό από την Κ.Ε.Δ. / Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. στους αγώνες Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Τοπικής Ένωσης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μέχρι συγκροτήσεως νόμιμα στελεχωμένης Κ.Ε.Δ.

Με εντολή της Τακτικής Συγκέντρωσης των μελών του Σ.Δ.Κ.Θ.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

 

– Ο –                                                                                        – Ο –

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ                                                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ