ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ασπίδας Ξάνθης με τον Ηρακλή Νέου Ζυγού που κρίθηκε με γκολ στο 89′

 

Ασπίδα Ξάνθης και Ηρακλής Νέου Ζυγού, προέρχονταν αμφότεροι από ήττα στην πρώτη αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης, και ήθελαν στον κυριακάτικο αγώνα να κάνουν «σεφτέ» παίρνοντας το πρώτο τους τρίποντο για τη φετινή σαιζόν. Μία όμως, ομάδα τα κατάφερε και αυτή ήταν ο Ηρακλής Νέου Ζυγού που επικράτησε με 0-1.

Η μεν Ασπίδα προερχόταν από ένα κακό αποτέλεσμα, αφού ηττήθηκε την πρώτη αγωνιστική, εκτός έδρας, από τον Κύρνο, και ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει την πρώτη της νίκη, ο δε Ηρακλής μπορεί μεν τη πρώτη αγωνιστική να έχασε, έχασε όμως από μια ομάδα που θεωρείται εκ των δυνατών της κατηγορίας, την Αναγέννηση Θαλασσιάς. Κάπως έτσι και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το τρίποντο, με την Ασπίδα να έχει γενικά τον πρώτο λόγο στον αγώνα και να ελέγχει, ως ένα σημείο, το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά τον Ηρακλή τελικά να χτυπά εκεί που πρέπει και να αποσπά τη νίκη.

Πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αυτή των γηπεδούχων με τον Χατζηπαρασκευά να σουτάρει από καλή θέση στο 20ο λεπτό, αλλά τη μπάλα να βρίσκει σε πλάτη αμυντικού και να απομακρύνεται έγκαιρα ο κίνδυνος. Ένα λεπτό αργότερα ο Δογανίδης έπιασε την κεφαλιά και ο Ευκαρπίδης, ευτυχώς για τον Ηρακλή, μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 30ο λεπτό ο Σαββόγλου σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ευκαρπίδη, ενώ στο 32′ είχαμε την πρώτη καλή φάση του Ηρακλή, όταν ο Μενεξές εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ανάγκασε τον Κισά Ομέρ Κοράι να αποκρούσει και να παραχωρήσει κόρνερ για την ομάδα του Ζυγού.

Αυτή ήταν και η τελευταία, άξια αναφοράς, ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρξαν αρκετές τελικές. Στο 49′ ήταν η πρώτη για την Ασπίδα, με τον Κοντομιχάλη να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει για λίγο εκτός γηπέδου, ενώ η αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν αυτή του… γκολ στο 89΄. Ο Κωφίδης βρήκε την ευκαιρία, έκανε το σουτ, νίκησε τον Κισά Ομέρ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης, με βοηθούς τους Χατζημωυσιάδη και Βαμβακίδη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ : Κισά Ομέρ Κοράι,Ψαρόπουλος, Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Στεπανιάν, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς (65′ Μπαμπούρης), Σαββόγλου, Δογανίδης (73′ Μπάτζιος), Κιαχίδης (58′ Μαυρίδης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ : Ευκαρπίδης, Κελέσης, Αρσενίου, Μπακάλ, Πελτεκίδης, Ευθυμιάδης, Πανταζίδης, Μπαργκάν Κερέμ (79′ Τσετινές), Μπασινάς (46′ Μπουδούρ), Μενεξές (60′ Τσακιράκης), Κωφίδης.