ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Εχίνο Σπορ και Αναγέννηση Θαλασσιάς

 

Με μεγάλο νικητή τον Εχίνο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Θαλασσιάς, σε έναν αγώνα όπου είχαμε αρκετές φάσεις. Η ομάδα της ορεινής Ξάνθης φαίνεται πως έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με πέρυσι, και ελπίζει για μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης.

Πλέον είναι μόνος πρώτος ο Εχίνος, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης, αφού μετά την επικράτηση του την προηγούμενη εβδομάδα με ευρύ σκορ επί του Πετεινού, νίκησε και την Θαλασσιά και ξεκινά την χρονιά με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η Αναγέννηση Θαλασσιάς από την άλλη, ήθελε τη νίκη, απείλησε κάποιες φορές, αλλά δεν ήταν αρκετές για να της την εξασφαλίσουν.

Έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, για την διαιτησία, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ξάνθη Σπορτ», αφού δε θεωρούν ορθή την απόφαση του διαιτητή αρχικά να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κοτζάκελη και εν συνεχεία να καταμετρήσει κανονικά το γκολ του Εχίνου, στο οποίο θεωρούν πως υπήρξε χέρι.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 13′ με τον Μιχαηλίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Δανδανόπουλο να αποκρούει με δυσκολία. Στο 28′ ο Μποασή Σαμπρή προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό και δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τελικά πέρασε ψηλά άουτ. Πολύ κοντά στο να σκοράρει βρέθηκε ξανά ο Μιχαηλίδης, όταν στο 30ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τη μπάλα να περνάει οριακά άουτ.  Τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου αυτές των Παπαδημητρίου στο 36′ και Πεντεζίδη στο 41′ , όπου στην πρώτη ο Αμούτσκα απέκρουσε με δυσκολία και στην δεύτερη έδιωξαν οι αμυντικοί του Εχίνου πάνω στη γράμμη.

Στο 70ο λεπτό ο Καβάζ Μεμέτ Αλή έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Δανδανόπουλο να αποκρούει, ενώ στο 73′ το δυνατό φάουλ του Πεντεζίδη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εχίνου. Τρία λεπτά αργότερα ο Χότσκα Τουγκάι σηκώθηκε πιο ψηλά από τους αμυντικούς της Θαλασσιάς, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Τελευταία φάση του αγώνα, αυτή του Κοτς Σαλή, που έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα τελικά κατέληξε άουτ.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αμούτσκα Μεμέτ, Μπαϊρακταρίδης, Κοτς Σαλή, Μποασή Σαμπρή, Ντζομιάδης, Καδρή Χουσεΐν, Κάλφα Εγιούπ (40′ Χότσκα Τουγκάι, 77′ Μαρίνοβ), Παρσαντανιάν, Μιχαηλίδης, Καβάζ Μεμέτ Αλή Χουσεΐν (89′ Κιρ), Χατζηνίκου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Μυλωνάς, Κοτζάκελης, Ελευθεριάδης, Μαντζαρίδης, Παπαδημητρίου, Γιαννακούδης, Τουργαΐδης Κ., Σαρηγιαννίδης (48΄Χριστοφορίδης), Καζάκης, Πεντεζίδης