Οι θρακιώτικες παρουσίες στην Α΄ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με το θρακιώτικο ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, καθώς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους πέντε αθλητές οι οποίοι είτε κατάγονται είτε έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Από αυτούς οι τρεις πήραν την πρόκριση, ενώ οι δύο γνώρισαν τον αποκλεισμό.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Κερατσίνι, όπου η περσινή ομάδα-έκπληξη του κυπέλλου και φιναλίστ του τελικού Φάρος Κερατσινίου γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Ηρακλή με 70-76. Ο Χρήστος Πετροδημόπουλος πέτυχε 10 πόντους για τον Φάρο, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα από την ομάδα του.

Την πρόκριση με τον Πανιώνιο πήρε ο Σάκης Καρύδας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε με 63-85 το Ψυχικό, με τον πρώην παίκτη της Ξάνθης μα πετυχάινει 3 πόντους. Στον αγώνα ΑΕ Λάρισας – Καβάλα και στη θρακιώτικη μονομαχία ανάμεσα σε Δεληγιώργη και Μανάκα νικητής ήταν ο δεύτερος. Η Καβάλα κέρδισε 64-68, με τον Μανάκα να έχει 2 πόντους, ενώ ο Δεληγιώργης συμμετοχή.

Τέλος την πρόκριση πήραν και οι Μαχητές Δόξα Πεύκων του Ντίνου Νικολόπουλου, οι οποίοι κέρδισαν με 67-61 τον ΓΣ Λάρισας. Ο Νικολόπουλος είχε 9 πόντους με 2 τρίποντα στο παιχνίδι.

Σε επίπεδο προπονητών είχαμε δύο προκρίσεις. Ο Αίολος Αστακού των Μιχάλη Κουταλιανού και του βοηθού του Χάρη Κουλουριώτη κέρδισε με 53-62 τον Χολαργό, ενώ στους Μαχητές του Ντίνου Νικολόπουλου βοηθός προπονητή είναι ο Τάσος Κουγιουμτζίδης. Και οι τρεις είχαν περάσει από τους πάγκους των ομάδων της Κομοτηνής κατά την περίοδο των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Α΄ Φ’ασης και τα ζευγάρια της Β΄ Φάσης:

Ψυχικό – Πανιώνιος 63-85
Εθνικός – Δούκας 71-82
Μαχητές – ΓΣ Λάρισας 67-61
Φάρος Κερατσινίου – Ηρακλής 70-76
Παγκράτι – Ηράκλειο 44-84
ΑΕ Λάρισας – Καβάλα 64-68
Χολαργός – Αίολος Αστακού 53-62
Αμύντας – Αρκαδικός 96-42

Τα ζευγάρια της β’ φάσης (21/9):
Μαχητές Δόξα Πεύκων – Πανιώνιος
Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο
Ηράκλειο – Κόροιβος
Ηρακλής – Κύμη
Δούκας – Λαύριο
Τρίκαλα – Προμηθέας
Αίολος Αστακού – Αμύντας
Απόλλων Πατρών – Καβάλα