Γκρεμίζουν τα τείχη! Ετοιμάζεται μεγάλη υποδοχή στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για τον Δήμο Μιχαλεντζάκη

 

Με την τελετή λήξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, πέφτει η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων και μαζί περνά στην ιστορία η διοργάνωση του Ρίο ντε Τζανέιρο, την οποία είχε την ευκαιρία από τις αρχές Αυγούστου να καλύψει εκτενώς το ThrakiSportS.

Το καλύτερο είχε μείνει για το τέλος, με το χρυσό του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, ένα από τα πέντε που κατέκτησε η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και το μόνο μετάλλιο ανεξαρτήτως χρώματος που κατέκτησε η ελληνική κολύμβηση στο Ρίο, είτε μιλάμε για Ολυμπιακούς είτε για Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στον Έβρο, όπως είναι φυσιολογικό, τα πανηγύρια δεν έχουν κοπάσει και θα διαρκέσουν για πολύ ακόμα. Άλλωστε ήδη έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για την υποδοχή του χρυσού παραολυμπιονίκη, οι οποίες θα είναι λαμπρές καθώς οι αρχές ετοιμάζονται να γκρεμίσουν τα τείχη, κατά τα πρότυπα της υποδοχής των ολυμπιονικών στην αρχαιότητα.

Βέβαια, για να μην υπάρξουν προβλήματα με την Εφορία Αρχαιοτήτων, το τείχος που θα γκρεμιστεί δεν θα είναι το Βυζαντινό στις Φέρες, στην είσοδο της πόλης, όπου ήδη έχει τοποθετηθεί προς τιμήν του Μιχαλεντζάκη μια μεγάλη ελληνική σημαία, αλλά ένα τεχνητό που θα κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό.

Πριν συμβούν όμως αυτά στις Φέρες, η μεγάλη υποδοχή θα είναι στο αεροδρόμιο. Εκεί αναμένεται να βρεθούν οι αρχές του τόπου, προεξαρχόντων του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως Βαγγέλη Λαμπάκη, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, φημολογείται και του μητροπολίτη Άνθιμου. Κυρίως όμως, εκεί θα βρεθούν γονείς, συγγενείς και οι φίλοι του Δημοσθένη.

Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε θα διοργανωθεί αυτή η υποδοχή καθώς δεν είναι ακόμα σίγουρο το πότε θα επιστρέψει ο Μιχαλεντζάκης. Η ελληνική αποστολή και μαζί ο Φεριώτης Παραολυμπιονίκης αναμένονται πίσω στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης και ήδη το ThrakiSportS πληροφορείται ότι θα οργανωθεί υποδοχή και στο «Ελ. Βενιζέλος».

Κατά συνέπεια η άνοδός του από την Αθήνα στην Θράκη αναμένεται την Τετάρτη (21 Σεπτεμβρίου) και το πιο πιθανό με την απογευματινή πτήση, που φτάνει στην Αλεξανδρούπολη στις έξι το απόγευμα. Ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν, να πάει νωρίτερα ή να υπάρξουν καθυστερήσεις, αν οργανωθεί την τελευταία στιγμή για την Τετάρτη ή την Πέμπτη κάποια τελετή, πχ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως συνέβη με την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποτε και αν έρθει η στιγμή της επιστροφής, οι Φέρες, η Αλεξανδρούπολη, ο Έβρος, όλη η Θράκη, προετοιμάζονται για την υποδοχή του χρυσού παραολυμπιονίκη…