Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στην ιστορική ανατροπή του Ορφέα Ξάνθης επί του Μακεδονικού Φούφα

 

Στο πρώτο κιόλας εντός έδρας παιχνίδι του Ορφέα Ξάνθης στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για φέτος είχαμε την τύχη να απολαύσουμε εντυπωσιακό θέαμα. Συνολικά επιτεύχθηκαν 5 γκολ και νικητής αναδείχθηκε ο Ορφέας με ανατροπή του εις βάρους του, αρχικά, σκορ.

Τα ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν καλό για την Θρακιώτικη ομάδα. Πριν καλά-καλά καταλάβουν οι παίκτες του Ορφέα ότι το ματς ξεκίνησε, ο Μακεδονικός βρήκε την ευκαιρία και σκόραρε. Παρ’όλα αυτά οι Ξανθιώτες, βρήκαν τη δύναμη, την ψυχραιμία και την αντοχή να πιέσουν, να ισορροπήσουν το παιχνίδι και τελικά να κάνουν την ανατροπή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο! Σε αντίθεση με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ορφέα, αφού σκόραρε και έκανε σχετικά νωρίς το 3-1. Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε, έλεγξε πολύ σωστά το ρυθμό του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκε σοβαρά.

Στο 8′ μόλις λεπτό, λοιπόν, ο Μακεδονικός ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος, σε μια αντεπίθεση που έκανε από τα αριστερά, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Χάιτα, που με πλασέ νίκησε τον Ρούφο για να κάνει το 0-1. Ο Ορφέας για ένα δεκαπεντάλεπτο «πάγωσε», από το 25′ και μετά όμως συνειδητοποίησε ότι πρέπει να βγει μπροστά και να πιέσει για την ισοφάριση. Το έκανε, και λίγο μετά, στο 30ο λεπτό κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ μετά από μια βαθιά μπαλιά ακριβείας του Γιάννη Καραγκιόζη, με αποδέκτη τον Χρήστο Πασχαλάκη, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής νίκησε τον Χρυσοστομίδη και έκανε το 1-1!

Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει. Δύο, μόλις, λεπτά αργότερα, ο Ορφέας πέρασε μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, με συρτή πάσα από τον Βασίλη Καραγκιόζη στον Γιάννη Καραγκιόζη, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα εντός περιοχής, βρήκε και πάλι τον Πασχαλάκη, που έκανε ένα δυνατό σουτ και σκόραρε για το 2-1. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ορφέας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του, αφού είχε δοκάρι, μετά από σουτ  του Βασίλη Καραγκιόζη!

Ότι δεν κατάφερε στο τέλος του πρώτου μέρους, το πέτυχε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου ο Ορφέας παίρνοντας διαφορά δύο τερμάτων.  Στο 53′  ο Βασίλης Καραγκιόζης έκανε το «μπάσιμο» από τη δεξιά πτέρυγα, σέντραρε και βρήκε πολύ ωραία τον Ξαντινίδη, ο οποίος με προβολή έκανε το 3-1. Ο Μακεδονικός το μόνο που κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να πετύχει ένα ομολογουμένως τυχερό γκολ, μετά από μια «αναμπουμπούλα» στην άμυνα του Ορφέα στο 63ο λεπτό. Ο Τοπάλης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, αρκετά πλάγια και εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε, ίσως να κόντραρε και λίγο σε κάποια πόδια, ο Ρούφος προσπάθησε να διώξει πάνω στη γραμμή, αλλά μοιραία ο διαιτητής σφύριξε και έδειξε τη σέντρα. Το 3-2 ήταν γεγονός.

Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάποια σημαντική φάση για αμφότερες τις ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και να πάρουν τελικά το πρώτο τους τρίποντο για φέτος! Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημητριάδης από το Σύνδεσμο Χαλκιδικής, με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Τσιότσιο από το Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Με καθαρό μυαλό, πλέον, και την 3η θέση στη βαθμολογία με 4 βαθμούς, ο Ορφέας μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, έχοντας την επόμενη Κυριακή ένα σημαντικό ματς στην γειτονική Καβάλα με τον ισόβαθμό του και ιδιαίτερα ενισχυμένο φέτος ΑΟΚ. Τοπικό ντέρμπυ, λοιπόν, αφού και παλιότερα όταν ΑΟ Ξάνθη και Καβάλα συναντιόντουσαν το κλίμα ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο νομών ήταν σχεδόν πάντοτε τεταμένο.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ : Ρούφος, Τζουμπός Χαλήλ, Καρά Αλή Ονούρ (60′ Μουμίν Ογλού Τουγιάλ), Κατρανίτσας, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης (68′ Τορομανίδης), Ξαντινίδης (80′ Μόσχος), Καραγκιόζης Γ., Πασχαλάκης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ : Χρυσοστομίδης, Κοπατσάρης (56′ Κιβρακίδης), Χάιτας, Φωτιάδης, Τοπάλης, Σιδηρόπουλος, Τσικόπουλος (56′ Παπουτσίδης), Τακίδης, Πιριτζάους, Χατζηρούπας (81′ Κεσκελίδης), Συμεωνίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ