Τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα διεκδικεί κόντρα στον Πανιώνιο η Ξάνθη (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα διεκδικεί νωρίς το απόγευμα η Ξάνθη, στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο που ανοίγει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής (16:00, LIVE ThrakiSportS). Στην Ξάνθη φέρνουν βαρέως την ήττα με 4-1 από την ΑΕΚ και μια νέα απώλεια θα δημιουργήσει δυσάρεστο κλίμα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «πονοκεφαλιάζει» ξανά με το αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Γουάλας παραμένει τραυματίας, όπως και ο Μπαξεβανίδης. Ο Φλίσκας έδειξε κόντρα στην Ενωση ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο κι έτσι υποψηφιότητα βάζει πλέον και ο νεαρός Κολλαράς. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν και τον Γιουνές που ένιωσε ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και στην αιχμή του δόρατος της Ξάνθης.

Από την άλλη, στον Πανιώνιο η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη μετά την εμφατική νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο τραυματισμός του Οικονόμου φέρνει τον Γκιοατά στην ενδεκάδα. Απών θα είναι και ο Κρητικός λόγω γαστρεντερίτιδας. Κανονικά μετέχουν ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης αλλά και ο Νίκος Καθάριος που επί χρόνια φορούσε την φανέλα του Πανθρακικού. Ο Πανιώνιος ταξίδεψε το πρωί της Παρασκευής στην Ξάνθη και μάλιστα έκανε και προπόνηση στα Πηγάδια.

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία, η Ξάνθη έχει σαφή υπεροχή και προβάδισμα. Τα Πηγάδια είναι από τις έδρες που τα βρίσκει σκούρα τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος. Συγκεκριμένα οι «κυανέρυθροι» έχουν να κάνουν διπλό από το μακρινό 2009 όταν και είχαν επικρατήσει με 2-1. Στην έδρα της η Ξάνθη σε επίπεδο Α’ Εθνικής μετράει 16 νίκες έναντι 7 ισοπαλιών και μόλις 4 ηττών. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Καραντώνης της ΕΠΣ Ημαθίας με βοηθούς τους Τουμπακάρη (Αθηνών) και Γρεβένη (Χαλκιδικής).