Η πρώτη ελληνική νίκη στο Παγκόσμιο Πάλης της Τιφλίδας ήρθε από τον ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής!

 

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αργύρης Γκριγκοριάν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων Κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Ο αθλητής του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής σημείωσε την πρώτη νίκη της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού νίκησε τον Ντζμίτρι Σαμέλα από την Λευκορωσία με 5-0.

Προκρίθηκε έτσι στα προημιτελικά αλλά εκεί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αζέρο Ασγκάρ Μαμανταλίγιεφ και να περάσει στην τελική οκτάδα. Ηττήθηκε από τον Αζέρο με 8-4 και τελικά κατέλαβε την 11η θέση στην γενική κατάταξη. Την 11η θέση στον κόσμο!

Αναμφίβολα πρόκειται για σημαντική επιτυχία για τον ίδιο, τον σύλλογό του, τον ΑΣ Δημοκρίτειο, και προσωπικά για τον προπονητή του Θ. Καρυπίδη που αποδεικνύεται ότι κάνει εξαιρετική δουλειά στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των 50 κιλών κατέκτησε ο Ρώσος Πετρ Κοπίλοφ, με το ασημένιο μετάλλιο να πηγαίνει στο Ιράν και το χάλκινο σε Τουρκία και Γεωργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή αγωνίζεται ο Πυλίδης, μεγάλη ελπίδα για ελληνικό μετάλλιο στην διοργάνωση καθώς είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στα 54 κιλά στην Σουηδία πριν ενάμισι μήνα.