Ήττα στον πρώτο αγώνα και αποκλεισμός για τον Μάρκο Παπαδόπουλο του Μιρμάνη Ξάνθης στη Μάλαγα

 

Δεν τα κατάφερε ο Μάρκος Παπαδόπουλος του Μιρμάνη Ξάνθης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Παίδων που διεξάγεται στην Μάλαγα της Ισπανίας.

Συμμετείχε στην κατηγορία των 90 κιλών αλλά γνώρισε δύο ήττες και μοιραία δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλό στην διοργάνωση.

Στον πρώτο του αγώνα, ηττήθηκε μετά από 4 λεπτά από τον Ολλανδό Γέλε Σνίπε στις παρατηρήσεις (για ένα γιούκο συγκεκριμένα).

Μοιραία έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στον τελικό, αλλά στο τζούντο υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία του ρεπεσάζ, ιδιαίτερα αν προχωράει ο αντίπαλος που σε απέκλεισε.

Ωστόσο ο ολλανδός έχασε στον αμέσως επόμενο αγώνα και έτσι ο Ξανθιώτης δεν μπόρεσε να πάρει κατάταξη μέσα στην πρώτη οκτάδα.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών πήρε ο Ιγκορ Ιγκολνίκοφ από την Ρωσία. Ασημένιος ο… Ισπανός (λέμε τώρα) Νικολοζ Σεραζαντισβίλι και χάλκινα στους Μάρκο Μπουμπάνια (Μαυροβούνιο) και Ορελίν Ντιζέ (Γαλλία).

Η φωτογραφία είναι από την περσινή παρουσία του Μάρκου Παπαδόπουλου (δεξιά) στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στην Τιφλίδα, μαζί με τους Χάρη και Θανάση Φουλίδη και τον Γιάννη Ζουρνατζίδη.