Δεν βλεπόταν η Ξάνθη! Μόλις το πρώτο τέταρτο χρειάστηκε για να «καθαρίσει» το ματς στα Πηγάδια ο Πανιώνιος

 

Με μια κάκιστη εμφάνιση, κυρίως στον αμυντικό τομέα αλλά όχι μόνο, η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-0 από τον Πανιώνιο και παραμένει χωρίς βαθμό μετά την συμπλήρωση των πρώτων δύο αγωνιστικών, σε αντίθεση με τον Ιστορικό που έκανε χαλαρά το 2×2 και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Όλη η ζημιά έγινε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, όπως είχε συμβεί και έξι μέρες πριν στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ο Μασούντ άνοιξε το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό και στο 15′ ο Ρισβάνης διπλασίασε τα τέρματα των νικητών, οι οποίοι έφυγαν μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους με το τρίποντο από την έδρα της Ξάνθης, σπάζοντας την σχετική αρνητική τους παράδοση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Λουτσέσκο την ομάδα της Θράκης στο πρώτο της εντός έδρας ματς της σεζόν. Ο Ζίβκοβιτς  κάθισε κάτω από τα δοκάρια και είναι αλήθεια ότι έκανε αξιόλογες επεμβάσεις, αλλιώς το σκορ θα ήταν πιο βαρύ. Τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας και Λουσέρο. Ντε Λούκας και Βασιλακάκης τα αμυντικά χαφ με τον Νιέτο αριστερά, τον Σολτάνι δεξιά και τον Λάζιτς πίσω από τον Ράνο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ξάνθη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την πίεση των φιλοξενούμενων οι οποίοι έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν μπροστά. Κάπως έτσι άλλωστε προήλθε και το πρώτο τέρμα από τον Μασούντ που μπήκε στην περιοχή και με έξοχο σουτ να ανοίξει το σκορ. Χωρίς αντίδραση, ο Πανιώνιος συνέχισε να βγαίνει μπροστά, έχασε μάλιστα ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 15′ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, αλλά όταν αυτό εκτελέστηκε, ο Βλάχος “σημάδεψε” τον Ρισβάνη και εκείνος αμαρκάριστος με κεφαλιά τα δίχτυα.

Στην συνέχεια του ημιχρόνου η εικόνα παρέμεινε ίδια, με τους γηπεδούχους να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη και να κινδυνεύουν να δεχθούν τρίτο σκολ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Στο 21′ ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε με το ένα χέρι πάνω στη γραμμή το κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ, , στο 36′ απέκρουσε σουτ και πάλι του Ανσαριφάρντ και στο 41′ ήταν αποτελεσματικός σε προσπάθεια του Μπεν. Στο διάστημα αυτό η μόνη φορά που η Ξάνθη απείλησε ήταν στο 40′ όταν Βασιλακάκης και Νιέτο βρέθηκαν σε καλή θέση αλλά καθυστέρησαν τόσο που δεν κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν τελική προσπάθεια.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκε ο Ορφανίδης στη θέση του Βασιλακάκη, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και ο  Τριάδης, με αποτέλεσμα ο Σολτάνι να περάσει σε θέση δεξιού μπακ. Η Ξάνθη είχε στο δεύτερο μέρος την κατοχή, αλλά ο Πανιώνιος ήταν πάλι πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον Ζίβκοβιτς να νικά στο 50′ για ακόμα μία φορά τον Ανσαριφάρντ και πέντε λεπτά αργότερα τον Φούντα να αστοχεί σε σουτ. Το μόνο καλό που είχε να επιδείξει η Ξάνθη σε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά του Ράνου στο 72′.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Παπαγεωργίου, Νιέτο – Κόρμπος, Ρισβάνης, Σοτζέι
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (57΄ Τριάδης), Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46΄ Ορφανίδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (74΄ Καμαρά), Νιέτο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Κόρμπος, Φούντας (65΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (83΄ Ενγκόγκ), Γκιοατά, Αντωνιάδης, Σιώπης, Μπεν (90΄ Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Σοτζέι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ