Video από το Ρίο: Τα πανηγύρια του Μιχαλεντζάκη μετά το χρυσό με τους δικούς του ανθρώπους και τα «Ελλάς Ολέ Ολέ»

 

Στο δεύτερο πενηντάρι σκεφτόταν όλους εκείνους τους ανθρώπους, που πριν κάνει κάποια διάκριση στο Ρίο, του έλεγαν ότι πίστευαν σε εκείνον. Του έστελναν μηνύματα συμπαράστασης και τον τόνωναν ψυχολογικά. Ήξερε ότι οι δικοί του άνθρωποι θα ήταν στο πλευρό του, ανεξάρτητα εάν βρισκόταν στο βάθρο των νικητών.

Αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, αλλά και την αδελφή του που ταξίδεψε στο Ρίο με προσωπικά της έξοδα, ο 17χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης φρόντισε να τους αποζημιώσει. Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα S9, συνοδευμένο από παραολυμπιακό ρεκόρ. Η επίδοση του Μιχαλεντζάκη ήταν 59 δεύτερα 27 εκατοστά. Γύρισε στο πρώτο 50άρι δεύτερος (28.02), όμως στο δεύτερο πενηντάρι έβαλε μπρος τις… μηχανές και απογειώθηκε.

Το πάρτι μόλις είχε ξεκινήσει. Τρελό πανηγύρι μέσα στο νερό, τρελό πανηγύρι και στις κερκίδες, όπου η αδελφή του, έκλαιγε από χαρά. Και αμέσως μετά, τρελό πανηγύρι στους διαδρόμους του ολυμπιακού κολυμβητηρίου του Ρίο. Με τον Δήμο να φορά το μετάλλιο, να κρατά την ελληνική σημαία και να φωνάζει «Ελλάδας ολέ ολέ», έχοντας δίπλα του την αδερφή του, τον προπονητή του αλλά και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκη.

Το βίντεο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλάει από μόνο του…