Η συνέντευξη – έκπληξη της χρονιάς! Η ραδιοφωνική ανάκριση από τον Ντέμη Νικολαΐδη του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη (+audio)

 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι από τις πιο μεγάλες μορφές όχι απλά του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Κρέμασε τα παπούτσια του, αυτές τις μέρες τα ξαναφορά για τελευταία φορά στο προς τιμήν του τουρνουά των πρωταθλητών στο ΟΑΚΑ και πριν από αυτό το αντίο έδωσε μια συνέντευξη έκπληξη σε έναν Θρακιώτη. Ποιον; Τον Ντέμη Νικολαΐδη!

Το δεύτερο «Ντεμοτεχνείο», η ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει ο αλεξανδρουπολίτης παλαίμαχος παίκτης και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ – νυν… ραδιοφωνικός παραγωγός –  φιλοξένησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Και όταν την συνέντευξη αυτήν την λαμβάνει ο Ντέμης, οτιδήποτε και αν έχει ειπωθεί σε αυτήν έχει αξία να γίνει γνωστό και να διαβαστεί και από τους Θρακιώτες.

Ο Διαμαντίδης είπε σχετικά με το αν του λείπει το μπάσκετ: «Αρχικά, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δεν έχω μιλήσει μαζί σας και δεν σας ξέρω. Είναι μεγάλη μου χαρά που όταν ήμουν αθλητής σας άρεσε ο τρόπος που αγωνιζόμουν. Δεν θα έλεγα ότι μου λείπει πάρα πολύ. Απλά υπάρχουν στιγμές που το μπάσκετ μου λείπει. Δεν μου λείπει σε μεγάλο βαθμό ακόμα».

Για το αν νιώθει ευλογημένος για την καριέρα του ή είναι θέμα δουλειάς, απάντησε: «Συμφωνώ ότι το ταλέντο μπορεί να το έχεις, αλλά αν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να δουλέψεις. Είναι η προπόνηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά και να βάζεις δουλειές μόνο σου. Ναι, πραγματικά νιώθω ευλογημένος. Που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Συνεργάστηκε και με ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν κάτι όμορφο και θαυμάσιο. Επίσης, ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν είχα μεγάλο τραυματισμό στην καριέρα μου, ενώ είχα ανθρώπους που με πίστεψαν από μικρό. Όλα κύλησαν καλά και έφτασα, εδώ που έφτασα». Για το αν είχε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό εκτός από τα μεγάλα χέρια σχολίασε: «Όχι δεν είχα κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό. Αυτό που είπα. Αν δεν βάλεις την προπόνηση και δεν θες να βελτιώνεσαι, δεν μπορείς να φτάσεις στα όριά σου».

Για τους προπονητές που είχε στην καριέρα του είπε: «Σίγουρα, η έλευσή μου στον Παναθηναϊκό και όταν κατάλαβα πως δουλεύει ο κύριος Ομπράντοβιτς για μένα ήταν κάτι διαφορετικό. Είχα έρθει από μία μικρομεσαία ομάδα, όπως ο Ηρακλής και κατάλαβα τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο κύριος Ομπράντοβιτς από την πρώτη ημέρα, μου εξήγησε τι θέλει από μένα. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και της διοίκησης αντιλήφθηκα από νωρίς πως έχουν τα πράγματα».

Σε ερώτηση ειδικά για τον Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Για μένα είναι τεράστια τιμή που συνεργάστηκα μαζί του και πραγματικά ο κύριος Ομπράντοβιτς είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αγαπάει αυτό που κάνει. Ξοδεύει ώρες δουλειάς και πραγματικά είναι ένας δάσκαλος. Είναι ένας άνθρωπος που η φιλοσοφία μας ταιριάζει. Έχουμε μιλήσει και εκτός μπάσκετ και συμφωνούμε σε πολλά πράγματα».

Για το γεγονός ότι δεν πήγε στο NBA ανέφερε: «Πρώτον, δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία ότι θα υπάρξει κάποια πρόταση από ομάδα του NBA. Από την άλλη, αν δεν πιστεύω κάτι στον εαυτό μου δεν το κάνω. Πιστεύω και πίστευα ότι δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω εκεί. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα με κάλυπτε και ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν ήθελα να αφήσω την Ελλάδα. Ήθελα να είμαι κοντά σε φίλους και την οικογένειά μου».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο επαγγελματικά είπε: «Μου άρεσε το ποδόσφαιρο όταν ήμουν μικρός. Στις διακοπές μου φέτος έπαιξα ποδόσφαιρο (γέλια)».  Τέλος, σε ερώτηση αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε: «Παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Το Champions League σίγουρα. Μεγάλες ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μου αρέσουν. Βλέπω όταν έχω χρόνο. Τώρα, δεν βλέπω ούτε μπάσκετ, λόγω της οικογένειας».