Γ’ Εθνική: Κατέθεσε ένσταση κατά της Καλαμαριάς και έρχεται στην Κομοτηνή με 4 πρώην του Πανθρακικού η Δόξα Δράμας

 

Ένσταση κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς κατέθεσε η ομάδα της Δόξας Δράμας, η οποία την πρώτη αγωνιστική είχε κερδίσει με 3-1 τον Καμπανιακό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sportdrama η ομάδα της Καλαμαριάς χρησιμοποίησε στον αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕ Ποντίων, τον οποίο κέρδισε με 2-4, πέντε ξένους παίκτες στην 18άδα της. Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος κάθε ομάδα της κατηγορίας έχει δικαίωμα να δηλώσει στην δεκαοκτάδα μέχρι τέσσερις παίκτες ξένους, ενώ σας ξένος λογίζεται ο παίκτης που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο τεχνικός της Καλαμαριάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποίησε τους στο αρχικό σχήμα τους Στόικιτς,  Ν’ Λουντούλου, Πόποβιτς και πέρασε τον Ταβάρες στο 71’ στην θέση του Κυβελίδη. Όμως αγωνίστηκε και ο Ορέστης Μένκα, ο πρώην τερματοφύλακας της Δόξας, ο οποίος έχει αγωνιστεί με την εθνική ελπίδων της Αλβανίας και σύμφωνα με τους δραμινούς δεν έχει δικαίωμα να παίξει με τα χρώματα της Ελλάδας.

Η Δόξα έχοντας έννομο συμφέρον, αφού έχει τους ίδιους στόχους με την Καλαμαριά, κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη (14/9) ένσταση και εφόσον το αίτημα της γίνει αποδεκτό οι «κοκκινόμαυροι» θα χάσουν τους βαθμούς της πρεμιέρας και θα τιμωρηθούν ενδεχομένως και με -3 βαθμούς. Πάντως στην Καλαμαρία δηλώνουν ότι ο Μένκα έχει ελληνική υπηκοότητα και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο κομοτηναίος τεχνικός της ομάδας Κώστας Βασιλακάκης δεν υπολογίζει στον τερματοφύλακα Τάσο Καράδαη, ενώ αμφίβολος παραμένει ο σέντερ φορ Αντώνης Γιόνδης, ο οποίος είχε ένα διάστρεμμα στο παιχνίδι της πρεμιέρας και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Τρεις παίκτες της Δόξας όμως θα επιστρέψουν σε γνώριμα λημέρια. Οι Ίγκορ ντε Σόουζα, Εγκούτου Ολίσε και Δημήτρης Σουάνης θα βρίσκονται όπως όλα δείχνουν στην αποστολή της ομάδας της Δράμας και θα επιστρέψουν στην Κομοτηνή ως αντίπαλοι, έχοντας αγωνιστεί παλιότερα με τα χρώματα του Πανθρακικού, όπως άλλωστε και ο προπονητής τους.