Volley League: Η κλήρωση έφερε δεύτερες σκέψεις για τα φιλικά του Εθνικού με τον ΠΑΟΚ

 

Μια ανάσα από το κλείσιμο δύο δυνατών φιλικών αναμετρήσεων με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη το άλλο Σαββατοκύριακο (24 και 25 Σεπτεμβρίου) βρισκόταν ο Εθνικός, αλλά η κλήρωση αποφάσισε να βάλει διοικήσεις και προπονητές σε δεύτερες σκέψεις.

Εθνικός και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στις 22 Οκτωβρίου. Επίσης, Εθνικός και ΠΑΟΚ μετέχουν μαζί με την Ορεστιάδα στον έναν από τους ομίλους του Λιγκ Καπ, που θα φιλοξενηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη. Αμφότεροι έχουν αλλαγμένα κατά πολύ τα ρόστερ τους (χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους παίκτες της φωτογραφίας, από περσινό παιχνίδι, δεν ανήκει πια στις δυο ομάδες).

Όπως είναι φυσιολογικό, τα τερτίπια της κληρωτίδας δημιούργησαν δεύτερες σκέψεις για τα φιλικά μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς κανένας προπονητής δεν θέλει να στήνει την βάση και τα σχήματα της ομάδας του απέναντι στον πρώτο του επίσημο αντίπαλο.

Το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό για τον Εθνικό, που δεν μπορεί λόγω γεωγραφικής θέσης να βρει πολλούς αντιπάλους για δυνατά φιλικά. Όμως και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αν και σε μικρότερο βαθμό αντίστοιχο πρόβλημα.

Έτσι δεν αποκλείεται, παρά το αποτέλεσμα της κλήρωσης, τα φιλικά Εθνικού – ΠΑΟΚ να διεξαχθούν κανονικά το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτή τουλάχιστον είναι η επιθυμία του Μουστακίδη και μένει η τελική απόφαση του Καλμαζίδη, με το πιθανότερο να είναι τις επόμενες ώρες να υπάρξει και κάποια σχετική ανακοίνωση.

Αν τελικά πραγματοποιηθούν κανονικά τα φιλικά, που είχαν σχεδόν κλειστεί πριν την κλήρωση της Volley League και ήταν πιο πολύ τυπικό ζήτημα η ανακοίνωσή τους, τότε ΠΑΟΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα… βαρεθούν να παίζουν μεταξύ τους, αφού θα δώσουν τέσσερις αγώνες σε διάστημα ενός μήνα!