Η συγκίνηση και αμηχανία του Δήμου Μιχαλεντζάκη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατά την ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ

 

Είναι μόλις 17 ετών και είναι ήδη παραολυμπιονίκης. Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης λίγο πριν τις 12.:30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο που πανάξια κατέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η αμηχανία του ήταν εμφανής. Κοιτούσε και ξανακοιτούσε το χρυσό του μετάλλιο. Και το κουκλάκι με το οποίο συνοδευτόταν. Λίγο μετά η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου. Απίστευτο! Στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο ο ελληνικός εθνικός ύμνος!

Η φωτογραφία από την στιγμή της απονομής είναι από τον Νίκο Καρανικόλα, συμπατριώτη μας Θρακιώτη φωτογράφο, τον μόνο Έλληνα φωτογράφο που βρίσκεται στο Ρίο και καλύπτει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (μπορείτε να δείτε πολλές εικόνες από το Ρίο στην ιστοσελίδα του http://www.rawimages.gr/)

Αυτό είναι το πρώτο μας μετάλλιο στην κολύμβηση. Το 13ο της χώρας σε αυτήν την διοργάνωση. Ήδη ξεπεράσαμε χάρη στον Δήμο Μιχαλεντζάκη τις επιδόσεις στο Λονδίνο αλλά και στο Σίδνεϊ. Οι Φέρρες είναι υπερήφανες. Η Αλεξανδρούπολη. Ο Έβρος. Η Ελλάδα. Ετοιμαστείτε να γκρεμίσετε τα τείχη.

Η επιστροφή από το Ρίο φέρνει στην Θράκη έναν χρυσό (παρα)ολυμπιονίκη…