Ρίο 2016: Τελευταίοι αγώνες στην Βραζιλία για Μιχαλεντζάκη, Καρυπίδη και Καλπακίδου

 

Τριπλή Θρακιώτικη συμμετοχή έχουμε την Πέμπτη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Και οι τρεις συμμετοχές αφορούν το άθλημα της κολύμβησης και θα είναι οι τελευταίες παραστάσεις των συγκεκριμένων αθλητών στην Βραζιλία.

Πρώτος θα πέσει στην πισίνα του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Εβρίτης πρωταθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής αγωνίζεται στις 9.30 τοπική ώρα (15:30 στην Ελλάδα) στα προκριματικά των 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9. Αυτό είναι το καλό του αγώνισμα και φιλοδοξεί να πετύχει έναν από τους οκτώ καλύτερους χρόνους για να προκριθεί στον τελικό, ο οποίος προγραμματίζεται για τις 23:30 το βράδυ, ώρα Ελλάδος.

Περίπου δυο ώρες πιο μετά, στις 11.18 το πρωί ώρα Βραζιλίας (17:18 στην Ελλάδα) αγωνίζεται στα προκριματικά των 50 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S1 ο Δημήτρης Καρυπίδης. Και στην περίπτωση αυτή, ο Αλεξανδρουπολίτης κολυμβητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής θέλει χρόνο μέσα στους οκτώ καλύτερους για να προκριθεί στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 01:44 τη νύχτα, περασμένα μεσάνυχτα Πέμπτης στην Ελλάδα. Μαζί με τον Καρυπίδη κολυμπά στο ίδιο αγώνισμα και ο Χρήστος Ταμπαξής, ένας αθλητής θρύλος της ελληνικής κολύμβησης.

Τέλος, στις 11.3ο το πρωί τοπική ώρα, 17:30 στην Ελλάδα, πέφτει στην πισίνα του Ρίο για τρίτη φορά σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Παραολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και της Αθήνας Μαρία Καλπακίδου. Η καταγόμενη από την Ξάνθη αθλήτρια αγωνίζεται στα 50 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας S2 και ελπίζει σε έναν καλό χρόνο που θα τις επιτρέψει στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος να κολυμπήσει στον τελικό, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και η αποστολής της εξορισμού πολύ δύσκολη.

Την Τετάρτη η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια με τον Παύλο Μάμαλο στην άρση βαρών σε πάγκο και τον Σεζόν Φερνάντες στην σφαιροβολία F53. Τα χρυσά μετάλλια πλέον της ελληνικής ομάδας έφτασαν τα τέσσερα, ενώ συνολικά η ελληνική αποστολή έχει 11 εμφανίσεις στο βάθρο των νικητών. Όσες είχε συνολικά στο Λονδίνο το 2012, αλλά απομένουν άλλες τέσσερις ημέρες αγώνων στο Ρίο!